Bestemmingsontwikkeling

beeld nationaal park hoge kempen
Toerisme Vlaanderen helpt de bestemming Vlaanderen mee ontwikkelen tot een toeristische topbestemming.

Onderstaande diensten behoren tot de afdeling Bestemmingsontwikkeling:

Projectfinanciering

De dienst verleent financiële ondersteuning aan toeristische projecten die de toeristische aantrekkingskracht van Vlaanderen als kwalitatieve topbestemming voor de potentiële toerist vergroten. We focussen ons op de USP’s en thema’s waarmee Vlaanderen zich onderscheidt van zijn toeristische concurrenten.

Kwaliteit

Het verhogen van het kwaliteitsniveau van de toeristische dienstverlening door samen met de partners kwaliteit te monitoren, door kwaliteitstools toe te passen en via partners in te zetten op opleiding en vorming. De focus ligt op logies en onthaal.

Productmanagement

Vanuit thematische expertise neemt Toerisme Vlaanderen een coördinerende en co-creatieve rol op om productlijnen voor heel Vlaanderen te ontwikkelen en te promoten op maat van de potentiële toerist. De productlijnen voor de komende jaren zijn: Erfgoed (WO I en MICE special venues), Kunst en Cultuur (Vlaamse meesters), Tafelen (Flanders for Foodies) en Wielercultuur. Belangrijk hierbij is de end-to-end werking. Op basis van eigen kennis en netwerk trachten we hiaten in het aanbod te identificeren en in samenwerking met de partners de productontwikkeling in gang te zetten. Eens het product ontwikkeld is op maat van de potentiële toerist, maken we content aan. We werken transversaal in al deze productlijnen maar ook globaal aan inclusief toerisme. De komende jaren focussen we daarbij, ook voor de Vlaamse toerist, op specifieke doelsegmenten: toegankelijkheid, zorgbehoevenden en familievriendelijkheid.