Kenniscentrum

winkelgalerij

Toerisme Vlaanderen beschikt over talrijk cijfer- en onderzoeksmateriaal met betrekking tot toerisme en de toeristische sector:

Bewonersonderzoek Brugge 2016
Voorlopige cijfers 2016 10 maanden
Toerisme in Cijfers XL 2015 


Trends

In het trendrapport toerisme 2014 zetten we de belangrijkste trends en bevindingen over het internationale toerisme en de toerismestromen van, naar en in onze regio op een rijtje. Vervolgens gaan we in op een aantal belangrijke maatschappelijke macrotrends die een invloed hebben op het reisgedrag.

Trendrapport Toerisme 2014


Kennisagenda Toerisme in Vlaanderen

De ‘Kennisagenda voor Toerisme in Vlaanderen’ vat alle cijfer- en onderzoeksnoden in Vlaanderen samen. Toerisme Vlaanderen werkte samen met tal van toeristische partners aan een methode om de kennisnoden en gegevens te inventariseren, onderzoeken, in te plannen en optimaal te delen en ontsluiten ter ondersteuning van de toeristische sector. Meer informatie over deze Kennisagenda.

  • Toerisme in Cijfers
    De Marketing Office van Toerisme Vlaanderen bundelt verschillende bronnen over het verblijfs- en dagtoerisme in Vlaanderen. In deze sectie vind je alle statistische tijdsreeksen met aankomst- en overnachtingcijfers (uit Toerisme in Cijfers), de trends in het logiesaanbod, de bezettingsgraden uit de barometers en gegevens van de attracties.
  • jubelpark in Brussel
    Naast statistische publicaties, beschikt Toerisme Vlaanderen ook over onderzoeken naar het profiel, het gedrag en de achterliggende motieven van verblijfstoeristen en zakenlui in Vlaanderen.
  • Afbeelding Grote Markt Brussel
    Hieronder vind je de links naar een aantal nationale en internationale organisaties die toerisme promoten en hierrond onderzoek en cijfers publiceren.