E-learning 100 Jaar Groote Oorlog: productkennis opdoen op eigen tempo

Homepage e-learning WO I
Ben je gids of reisleider, werk je in een toeristisch onthaalcentrum, een dienst voor toerisme, bij een vervoersmaatschappij, in een restaurant of een café, … ? De e-learning toepassing maakt je wegwijs in het verhaal en aanbod van 100 jaar Groote Oorlog. Spijker jouw basiskennis bij over WO I én zoek snel een WO I-locatie of historische datum op voor je internationale gasten. De e-learning is volledig gratis. Toerisme Vlaanderen ontwikkelde de toepassing en zorgt voor een jaarlijkse update.

Historische en actuele informatie op maat

Via de rubriek Plaats ga je gericht op zoek naar een specifieke locatie die interessant is voor een bepaalde bezoekersgroep. Zo kun je bijvoorbeeld een selectie maken van begraafplaatsen die interessant zijn voor Fransen. Of je krijgt een lijst van monumenten die Schotse bezoekers extra kunnen aanspreken. De rubriek Tijd toont een tijdslijn met een overzicht van de WO I-gebeurtenissen die zich voordeden van 1914 tot 1918. In een andere tijdslijn krijg je een overzicht van de tentoonstellingen en andere evenementen van 2014 tot 2018. Zo vind je snel informatie op maat van je gast.

Voor starters en gevorderden

 quizz

Wil je een echte WO I-ambassadeur worden? Of beschik je al over de basiskennis en wil jij die kennis verruimen? De rubriek Leren heeft oefenreeksen op maat voor zowel de gevorderde als de starter. Al quizzend kom je te weten hoe het staat met je kennis over WO I en ondertussen leer je heel wat nieuwe zaken bij. Bovendien kun je als je ingelogd bent, je resultaten bewaren. Als je de oefenreeks dan later opnieuw maakt, kun je de resultaten met elkaar vergelijken. De e-learning laat je toe om volledig op je eigen ritme te oefenen, op de momenten dat jij er tijd voor hebt.

Praktische tips en informatiebronnen

Een gesneuvelde terugvinden die jouw internationale gast tijdens zijn of haar bezoek wil herdenken en meteen een virtuele klaproos planten? Flanders Fields met de fiets bezoeken? Of snel de dienstregeling van vervoer naar en in de Westhoek vinden? Onder Informatie vind je de belangrijkste praktische tips en goede informatiebronnen. Bovendien kun je deze informatie op elk moment raadplegen via je computer, je tablet of je smartphone.

Start de E-learning WO I: www.flandersfieldslearning.com