Spanje

Op het water
Toerisme Vlaanderen is actief op de Spaanse markt. Hieronder vind je enkele concrete resultaten en acties in Spanje. Je vindt hier ook contactgegevens van het kantoor in Barcelona.

Toerisme Vlaanderen zet Vlaamse gastronomie in de kijker tijdens UNWTO

Op 8 en 9 mei trok Toerisme Vlaanderen samen met Jong Keukengeweld Seppe Nobels naar San Sebastian in Spanje. De bedoeling was om de Vlaamse en Baskische gastronomie op de wereldkaart te zetten op het UNWTO World Forum over gastronomie.
Het UNWTO forum voor gastronomisch toerisme biedt experten van over de hele wereld de gelegenheid om bij te praten, elkaar te inspireren en te debatteren over de huidige uitdagingen van culinair toerisme. Naast lekker eten komen ook de thema’s management, organisatie en innovatie aan bod.
Minister Ben Weyts werd er uitgenodigd als ‘keynote speaker’ en samen met de Baskische minister van Toerisme ondertekende hij een intentieverklaring voor de ondersteuning en promotie van culinair toerisme in Vlaanderen en Baskenland.
  De aanwezigen konden proeven van Vlaamse interpretaties van “pintxos”, een soort fingerfood, bereid door Jong Keukengeweld chef Seppe Nobels en de Spaanse chef Xabier Zabaleta. Zo genereren we in Spanje positieve persaandacht voor Vlaanderen. 


Cultureel seminarie in Madrid

Op 23 mei 2017 neemt ons kantoor in Spanje deel aan het culturele seminarie georganiseerd door de European Travel Association (ETOA) dat zal plaatsvinden in het Thyssen-Bornemisza museum te Madrid. Het doel van het seminarie is te kijken naar cultureel toerisme vanuit het oogpunt van het product, maar ook naar wat er nodig is om succes te verzekeren. Het publiek bestaat uit lokale aanbieders die zowel producten aanbieden binnen Spanje als Europees.  

Toerisme Vlaanderen geeft er een presentatie over het project ‘Vlaamse Meesters’ waar in 2018-2020 volop wordt ingezet.


Internationale pers maakt kennis met vernieuwd M HKA

Op 27 april 2017 maakten een 30-tal journalisten uit Frankrijk, Centraal-Europa, Duitsland, Spanje, Italië en Nederland kennis met het vernieuwde Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA). Naast het museumbezoek werd er die dag ook aandacht besteed aan andere artistieke hotspots in de Scheldestad. Op 28 april reisden een groot aantal journalisten ook nog naar Brussel dat internationaal beschouwd wordt als het nieuwe mekka van de hedendaagse kunst. Het centrum voor hedendaagse kunst Wiels werdbezocht dat naar aanleiding van het 10-jarig bestaan uitpakt met een groot tentoonstellingsproject ‘Het afwezig museum’. Ook andere culturele trekpleisters in Brussel stonden op het programma.Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk hier de aankomst- en overnachtingsstatistieken.


Contact

Turismo de Bélgica: Flandes y Bruselas
World Trade Center
Moll de Barcelona s/n
Edificio Este, Planta 6°
08039 Barcelona

Tel. + 34-93-508 59 90
Fax + 34-93-508 59 93
espana@visitflanders.com
www.flandes.net