Duitsland

Toerisme Vlaanderen is actief op de Duitse markt. Hieronder vind je concrete resultaten en campagnes in Duitsland terug. Je vindt hier ook de contactgegevens van ons buitenlandkantoor in Keulen.

Promotie van Vlaanderen-fietsroute in Komoot-applicatie

Met de promotie van de Vlaanderen-fietsroute - een lus van 835 km en 16 etappes doorheen 5 provincies – wil Toerisme Vlaanderen de recreatieve fietsers van de Komoot-'community' naar Vlaanderen halen.

Gedurende de maand september staat Vlaanderen met deze meerdaagse route in de kijker in Nordrhein-Westfalen, Saarland en Rheinland Pfalz. Bij elke etappe geven we tips over bezienswaardigheden, leuke adresjes voor een pauze en kleine highlights. We inspireren de Komoot- 'community' en stimuleren ze om onze parels langs de Vlaanderen-fietsroute te ontdekken. Zowel de steden als ook het platteland komen aan bod.

Dat fietsen tijdens deze corona-periode in Duitsland erg populair is, toont de enorme groei van 5 miljoen nieuwe gebruikers van de meest gebruikte app voor het plannen en navigeren van fiets- en wandelroutes. Komoot is ondertussen met 14 miljoen geregistreerde users de grootse 'outdoor-community' in Europa.

Met reeds een bereik van 260.000 views en 5.600 clicks kunnen we al spreken van een succesvolle samenwerking.  Na afloop van deze actie blijft de Vlaanderen-fietsroute deel van de permanente content van het online platform Komoot.

Screenshot webpagina Komoot


Komoot zet fietsen in Limburg en aan Vlaamse kust in de kijker

In 2019 werkt Toerisme Vlaanderen opnieuw samen met Komoot, het grootste online platform en de belangrijkste app voor outdoor-activiteiten in Duitsland. Met 6 miljoen geregistreerde (waarvan 3,5 actieve) gebruikers is Komoot marktleider in Duitsland.

Gedurende de maanden mei en juni presenteerde Toerisme Vlaanderen op de website van Komoot 10 fietsroutes in Limburg en aan de Vlaamse kust, waarmee we maar liefst 200 000 fietsliefhebbers in Nordrhein-Westfalen, Hessen, Rheinland-Pfalz en Saarland bereikten.

De app is voornamelijk gebaseerd op ‘user generated content’. De actiefste leden van de Komoot–community zijn dan ook pioniers met een grote reikwijdte en sterke reputatie. Daarom nodigde Toerisme Vlaanderen, in nauwe samenwerking met Westtoer en Visit Brugge, enkele van hen uit om met het Komoot-redactieteam de Vlaamse kust en het achterland te ontdekken. 2 etappes van 80 km aan de Vlaamse oost- en westkust brachten de deelnemers in Brugge, Damme, het Zwin, Lissewege, De Haan, Oostende, Oostduinkerke, Veurne en De Panne.


BeLux workshop 2019 in Keulen

Op dinsdag 14 mei 2019 organiseerde Toerisme Vlaanderen, in samenwerking met Visit Luxembourg, een trade-workshop in de KölnSKY-toren in Keulen. Tijdens speeddate-sessies (17u – 19u30) konden inkopers uit de Duitse reisindustrie kennismaken met het reisaanbod in Vlaanderen en Luxemburg. 18 Vlaamse hotels, toeristische diensten en attracties en 7 Luxemburgse aanbieders stelden hun aanbod voor aan 53 Duitse touroperators, reisagenten en wholesalers. Na afloop van de workshop volgde een diner in buffetvorm waarbij de gasten verder konden netwerken

Volgende partners uit Vlaanderen en Brussel waren aanwezig op de BeLux-workshop 2019 om hun (nieuwe) toeristische producten te promoten: BVBA Gent – watertoerist, Martin’s Hotels, Visit Leuven, Visit Oostende, Visit Gent, Bier Central Gent & Antwerpen, WP Hotels & Events, Parker Hotel Brussels Airport, Active Sales Management GmbH, Toerisme Tongeren, Visit Oudenaarde, Bokrijk, Mini-Europe, Visit Mechelen, Train World, Visit Hasselt, Rubenshuis & Museum Mayer van den Bergh. 

BeLux workshop
 

Start stedencampagne ‘Kurz mal weg?’ met Deutsche Bahn 

Samen met de Duitse vervoersmaatschappij Deutsche Bahn promoten we tijdens de maand april 2019 de Vlaamse kunststeden en Brussel als aantrekkelijke citytrip-bestemmingen. Met de oproep ‘Kurz mal weg?’ (‘Snel even weg?’) zetten we de steden thematisch in de kijker in de regio van Keulen en Frankfurt. We laten hen dromen van het culinaire Gent, het romantische Brugge, het met mode en design gevulde Antwerpen en de ontdekking van Bruegel in Brussel. De focus ligt op stijlvolle genieters en belevers in de stedelijke regio’s langs het traject van de ICE-trein (Frankfurt - Keulen - Brussel) die we aantrekken met de nabijheid van de Vlaamse steden. 

Online banners en 500 spots op infoschermen in trein- en metrostations moeten maar liefst 1,7 miljoen mensen warm maken om een trip naar onze bestemming te boeken. Bezoekers kunnen op de campagnepagina hun reis naar Brussel, Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven, Mechelen of Oostende boeken via de Super Sparpreis-Belgien-actie of doorklikken naar de landingspagina van Deutsche Bahn. 

Vanaf 7 april 2019 rijdt de ICE-trein niet langer 6, maar 7 keer per dag rechtstreeks van Frankfurt via Keulen naar Brussel. Daarom zetten we samen met Deutsche Bahn van 10 tot en met 12 april ook een actie op in de grote stationshal van het station van Keulen. Bij de promostand verwennen we passanten met lekkere pralines en een flyer. Bij de actie hoort een wedstrijd, waarbij ze een treinreis in eerste klasse met telkens een verblijf in Brussel, Antwerpen, Gent of Brugge kunnen winnen. In de herfst wordt de campagne hernomen. 

Affiches stedencampagne Deutsche BahnAffiches stedencampagne Deutsche Bahn


Aankomst- en overnachtingsstatistieken
.


Contact

VISITFLANDERS
Stolkgasse 25 - 45
D - 50667 Köln

Tel. + 49-221-270 97 70
Fax + 49-221-270 97 77
deutschland@visitflanders.com
www.visitflanders.de