Heropening KMSKA

Campagne het schoonste gevoel aan het KMSKA

Op 24 september 2022 zwaaide het vernieuwde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) de deuren open. Na elf jaar bouwen en renoveren was het publiek er opnieuw welkom. Met een iconisch gebouw, een collectie van wereldklasse, een dynamische presentatie en een programmatie met lef is het nieuwe KMSKA er helemaal klaar voor. 

Datum?

Saturday 24 September 2022 from 0u00 to 23u59

Locatie?

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen
Leopold de Waelplaats 2
2000Antwerpen
Belgium
Bekijk routebeschrijving

Prijs?

Niet van toepassing

Het KMSKA was 11 jaar voor het publiek gesloten. In die periode werd het historische gebouw gerenoveerd en werd er een nieuw hagelwit volume aan toegevoegd. De nieuwe toevoeging is een inbreiding in de historische patio’s. Hierdoor komt er 40% extra tentoonstellingsruimte. Dikkie Scipio van KAAN Architecten creëert 2 werelden in één gebouw. Nog voor de opening viel het museum als gebouw al in de prijzen. 

EventFlanders was mee betrokken om van deze opening een spetterend evenement te maken voor de buren, de Antwerpenaren en alle bezoekers. Met performances van tal van artiesten zoals Het Zesde Metaal, Stef Kamil Carlens, Robin Verheyen, het Vlaams Radiokoor en 2MANYDJS werd het een memorabel openingsweekend.  

Het KMSKA is het grootste kunstmuseum van Vlaanderen en heeft een rijke verzameling van absolute topwerken. Van de Vlaamse primitieven en de Antwerpse barok tot een uitgebreide verzameling moderne kunst en de belangrijkste Ensor-collectie ter wereld: kunstliefhebbers kunnen het er allemaal bewonderen. Met een eigentijdse museale werking, een collectie van wereldklasse en een iconisch gebouw dat tot de verbeelding spreekt, positioneert het KMSKA zich aan de Europese top van musea. Als culturele erfgoedinstelling bekleedt het museum bovendien een unieke internationale positie in het erfgoedveld. Het is ook het enige museum in Vlaanderen met een eigen restauratie-atelier en expertisecentrum rond Rubens, Ensor en de Antwerpse barok. 

Contact