Vlaamse wielercultuur in de kijker in Denemarken

Brussel
In het weekend van 2 en 3 april plaatste Toerisme Vlaanderen de Vlaamse wielercultuur in de kijker in Denemarken. Dat deden we naar aanleiding van de Ronde van Borum, een Deens eerbetoon aan de Ronde van Vlaanderen, die op zondag 3 april gereden werd.  

In 2019 sloeg Toerisme Vlaanderen reeds de handen in elkaar met Uggi Kaldan, directeur van de Ronde van Borum. Omdat het een waar succesverhaal werd, plande Toerisme Vlaanderen opnieuw samen te werken in 2020. Wegens de COVID-pandemie vielen de plannen voor 2020 en vervolgens ook die voor 2021 echter in het water.  

In 2022 pikken we de draad weer op en creëerden we met veel plezier die typische Vlaamse wielersfeer voor, tijdens en na de Ronde van Borum. Deze editie werd nog beter want niemand minder dan ex-profwielrenner Johan Museeuw was er aanwezig als ambassadeur voor de Vlaamse wielercultuur.

Op zaterdagavond 2 april organiseerde Toerisme Vlaanderen in Aarhus een get together diner voor zijn beste pers- en travel trade-contacten binnen het thema fietsen in Vlaanderen. De genodigden konden er genieten van lekkere Vlaamse gerechten in combinatie met passende Belgische bieren. Tijdens korte interviews tussen de gangen trakteerde eregast Johan Museeuw de aanwezigen op verhalen en anekdotes uit zijn wielrennerstijd.  

Op zondagvoormiddag 3 april vond de Ronde van Borum plaats. Toerisme Vlaanderen nodigde na afloop de deelnemers, de supporters van de Ronde van Borum alsook andere wielerfanaten uit om de Ronde van Vlaanderen te volgen op groot scherm in brouwerij Hantwerk in Aarhus. Ook hier was Johan Museeuw als wielerambassadeur voor Vlaanderen aanwezig. 

Een geslaagd evenement voor alle wielerfans ter plekke!