6 nieuwe locaties voor netwerk Flanders Heritage Venues

14 June 2021
Brussel

Jouw contactpersoon

Flanders Heritage Venues, het netwerk van kwalitatieve event- en congreslocaties in erfgoedsites, breidt uit met 6 nieuwe locaties. Dat maakte Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen, vrijdag 11 juni bekend tijdens de zevende Meet in Flanders Academy. De nieuwkomers zijn de Plantentuin Meise, Gent ICC, het Provinciaal Hof en de Magdalenakerk in Brugge, de Handelsbeurs in Antwerpen en ZLDR Mine in Heusden-Zolder. In totaal zijn er nu 21 Flanders Heritage Venues, verspreid over heel Vlaanderen.

Vrijdag 11 juni ging de zevende Meet in Flanders Academy door, voor de eerste keer in hybride vorm zowel op locatie in C-Mine (Genk) als virtueel via HYBR. CEO Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen maakte tijdens zijn openingsspeech de 6 nieuwe locaties bekend die zich voortaan ‘Flanders Heritage Venues’ mogen noemen. Deze nieuwkomers hebben met succes het begeleidingstraject van Toerisme Vlaanderen voltooid en treden toe tot het netwerk van kwalitatieve meeting- en congreslocaties in erfgoedsites.

 

De laureaten zijn:

Met de 6 nieuwe locaties erbij zijn er nu 21 Flanders Heritage Venues, locaties die stuk voor stuk een unieke beleving aan de (internationale) congresbezoeker bezorgen. Dat is immers ook één van de strenge vereisten om tot dit netwerk te kunnen toetreden”, zegt CEO Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen. “Deze vaandeldragers van onze congressector moeten een ervaring aanbieden die anders is. Zij moeten inspirerend zijn voor zowel de toerist als de congresganger. Zo versterken zij de internationale positionering van Vlaanderen onder de noemer ‘create tomorrow’s heritage’. Het erfgoedkarakter van deze locaties kan er mee voor zorgen dat ontmoetingen onder een dak met historiek, beklijven en inspireren. De ziel van deze plekken is immers uniek, en als we die mee kunnen laten spreken op bijvoorbeeld een congres, kan dit bijdragen tot een onvergetelijk congres in Vlaanderen. Als congresorganisator kom je naar Vlaanderen om het erfgoed van morgen te creëren. Niet alleen in de sector, maar ook voor de bestemming en de maatschappij in haar geheel. Het zijn precies die congressen met een blijvende positieve impact die we in Vlaanderen heel graag willen verwelkomen.”