Stad Oostende en Toerisme Vlaanderen zoeken nieuwe uitbater voor verblijfscentrum Duin en Zee

23 July 2021
Oostende

Jouw contactpersoon

De stad Oostende en Toerisme Vlaanderen gaan op zoek naar een nieuwe uitbater voor het verblijfscentrum Duin en Zee. De huidige uitbater vzw Groepsverblijven legt eind mei 2022 de boeken neer omdat verschillende personeelsleden op pensioen gaan. De nieuwe concessie zal lopen vanaf 1 juni 2022.

Het verblijfscentrum ‘Duin en Zee’ is eigendom van Toerisme Vlaanderen en ligt op slechts 50 meter van het strand van Oostende en tussen de duinen. Het toegankelijke openluchtcentrum verwelkomt jaarlijks gemiddeld 11.000 bezoekers, van jong tot oud. Om al deze bezoekers te kunnen blijven verwelkomen zoeken de stad Oostende en Toerisme Vlaanderen nieuwe uitbaters vanaf 1 juni 2022.
 

Het domein Duin en Zee beschikt over een ruim speelterrein, een groot openbaar sportterrein en verschillende binnenruimtes zoals een toneelzaal, feestzaal met bar, kinderkeuken en andere polyvalente lokalen. Door de uitgebreide infrastructuur is de locatie de ideale uitvalsbasis voor scholen op zeeklassen, jeugdverenigingen of andere (sport)kampenverenigingen. Het is bovendien een perfecte plek voor natuureducatie en –recreatie. Duin en Zee beschikt ook over het toegankelijkheidslabel A waardoor werkelijk iedereen welkom is.
 

De vzw Groepsverblijven baat sinds jaar en dag het verblijfscentrum uit, maar door de pensionering van enkele personeelsleden heeft de vzw beslist zijn werking stop te zetten op 31 mei 2022. Vanaf 1 juni 2022 zetten de stad Oostende en Toerisme Vlaanderen dus een nieuwe concessie in de markt voor dit toegankelijk verblijfscentrum met unieke ligging en vele troeven.
 

We schatten eind 2021 de plaatsingsprocedure klaar te hebben om de concessie zeker op tijd in de markt te zetten. Op die manier kunnen we ook in de toekomst een kwalitatieve uitbating van Duin en Zee blijven verzekeren.