Italië

Jubelpark Brussel
Toerisme Vlaanderen is actief op de Italiaanse markt. Hieronder vind je meer informatie over onze werking, concrete resultaten en acties in Italië. Je vindt hier ook de contactgegevens van het kantoor in Milaan.

Dogenpaleis in Venetië stelt Vlaamse kunstwerken tentoon

Van 5 september 2019 tot 1 maart 2020 loopt in het prestigieuze Dogenpaleis in Venetië de tentoonstelling ‘From Titian to Rubens. Masterpieces from Antwerp and other Flemish Collections’. In het appartement van de Doge worden 12 kamers gevuld met schitterende kunstwerken uit Vlaamse, vooral Antwerpse, collecties. Het mooiste uit de Vlaamse en Italiaanse 16e- en 17e-eeuwse kunst wordt er samengebracht in een unieke tentoonstelling met schilderijen van o.a. Titiaan, Tintoretto, Maerten de Vos, Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck en Jacob Jordaens.

 Deze prestigieuze tentoonstelling is een samenwerking van Toerisme Vlaanderen, het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse Gemeenschap, stad Antwerpen en de Fondazione Musei Civici di Venezia. Ze werd gecureerd door Ben van Beneden, directeur van het Rubenshuis. Hiermee willen we Vlaanderen internationaal op de kaart zetten als bestemming met musea van topkwaliteit en schitterende collecties.

 


Vlaanderen bedankt Italië voor bescherming van Bruegelschilderij

In maart 2019 gingen dieven in het Noord-Italiaanse Castelnuovo Magra aan de haal met een kostbaar doek van Pieter Bruegel de Jonge. Of dat dachten ze althans. De Italiaanse politie had vooraf lucht gekregen van de diefstal en verving het doek door een kopie. Toerisme Vlaanderen en de Vlaamse minister van Toerisme vonden het niet meer dan gepast om de Italiaanse gemeenschap persoonlijk te bedanken voor deze ingenieuze daad. Daarom nodigden we op woensdag 1 mei 2019 een Italiaanse delegatie uit naar Vlaanderen om hier kennis te maken met de roots van Bruegel en de Vlaamse Meesters.

Lees meer.

 


Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk de aankomst- en overnachtingsstatistieken op onze website.


Contact

VISITFLANDERS

Ente del Turismo delle Fiandre

Piazza Santa Maria Beltrade 2,
20123 Milano

Tel. + 39-02-973 81 753   

Fax + 39-024-5550204
info@turismofiandre.it
www.turismofiandre.it