Japan

Lees hieronder meer over de werking van Toerisme Vlaanderen en zijn partners op de Japanse markt. Onderaan de pagina vind je de handleiding 'Interculturele dienstverlening Japan' met tips voor de dagelijkse omgang met Japanse toeristen. Ten slotte vind je de contactgegevens van ons kantoor in Tokio, voor al je vragen over bestemmingspromotie voor Vlaanderen in Japan.

Succesvolle sales missie naar Zuid-Korea en Japan

Van 14 tot 19 oktober 2019 organiseerde Toerisme Vlaanderen een sales missie naar Zuid-Korea en Japan. Tijdens de missie kregen de deelnemende partners (Martin's Hotels, Restaurant Chez Leon and Aux Armes de Bruxelles, The Belgian Experience, De Keyser Hotel en Brussels Airport Company) de kans om te netwerken met touroperators en businesspartners uit Zuid-Korea en Japan. De reis leverde waardevolle contacten op en enkele artikels in de Zuid-Koreaanse pers. Lees hier meer. 

Toerisme Vlaanderen en partners op het netwerkmoment

Bruegel Box tentoon in Tokio

In Ropongi Hills in Tokio, het culturele hart van Japan, organiseerden we een tentoonstelling rond Pieter Bruegel de Oude. Daarbij mocht de indrukwekkende ‘Bruegel Box’ niet ontbreken. Aanleiding voor de tentoonstelling was de 450e verjaardag van het overlijden van de beroemde schilder.

Op 10 september 2019 ging de openingsreceptie van ‘Unseen Breugel – A miraculous experience on three giant screens’ van start. Met als blikvanger: de ‘Bruegel Box’, die op dynamische wijze het verborgen drama achter drie beroemde werken van Bruegel toont. Deze interactieve animatie werd op het openingsevenement bewonderd door 25 reiscontacten en 10 perscontacten.

De tentoonstelling vond plaats van 10 tot 16 september 2019 en was een samenwerking van Toerisme Vlaanderen, de Belgische ambassade en professor Yoko Mori. Deze laatste lichtte tijdens een seminarie op boeiende wijze de aantrekkingskracht van Bruegel zijn werken toe. En dankzij het gelijktijdige ‘Belgian Beer Weekend’ genoten de Japanse bezoekers niet alleen van Vlaamse schilderkunst, maar ook van de Belgische biercultuur. Met deze actie zetten we bij de Japanners Vlaanderen in de kijker als uitgelezen culturele bestemming.


Interculturele dienstverlening voor toeristen uit Japan

Heb jij rechtstreeks contact met Japanse toeristen? Werk je aan de balie van een hotel of een dienst voor toerisme, werk je in een restaurant, ben je gids, taxichauffeur...? In opdracht van Toerisme Vlaanderen maakte ViaVia Tourism Academy een praktische handleiding met heel veel tips voor de dagdagelijkse omgang met Japanse toeristen.

Bekijk en/of download de handleiding 'Interculturele dienstverlening voor toeristen uit Japan (toegankelijke pdf).


Op zoek naar concrete toeristische cijfers? Bekijk hier de aankomst- en overnachtingsstatistieken.


Contact

Tourist Office for Flanders-Brussels, Belgium - Tokyo Office
Shinjuku Mitsui Building 11th Floor
2-1-1 Nishishinjuku
Shinjuku-ku
Tokyo 163-0411

Tel. +81 3 6625 5262
japan@visitflanders.com
www.visitflanders.jp

Vanuit Brussel werkt Nathalie Mertens (nathalie.mertens@toerismevlaanderen.be) als marktcoördinator voor de Regio Azië.