Meeting-en congresindustrie

twee mensen schudden elkaar de hand
Als je weet dat in België ruim een kwart van de totale overnachtingen van zakelijke aard zijn, en twee derde daarvan te maken heeft met meetings en congressen, dan ligt het voor de hand dat ook de meeting- en congresindustrie extra aandacht krijgt van Toerisme Vlaanderen. Meet in Flanders, het congresbureau van Toerisme Vlaanderen, staat in voor de promotie en ontwikkeling van Vlaanderen en Brussel als congresbestemming.

Toerisme Vlaanderen is het eerste aanspreekpunt voor associaties die congressen willen organiseren in Vlaanderen of Brussel. Het team heeft een sterke productkennis en biedt gratis en objectief advies. We brengen de congresassociaties in contact met de juiste aanbieders om geschikte vergaderlocaties, vervoer- en overnachtingsmogelijkheden te vinden.

Het team in Brussel wordt bijgestaan door professionele vertegenwoordigers op de Britse, Amerikaanse, Franse en Duitse markt en werkt nauw samen met 12 lokale congresbureaus in Vlaanderen en Brussel.

Samen met lokale partners en congresbureaus nodigt Toerisme Vlaanderen potentiële klanten uit op ‘site inspections’ en ‘familiarization trips’. Tijdens deze trips kunnen beslissingsmakers kennismaken met hotels, restaurants, evenementenlocaties en vergaderfaciliteiten, maar ook met de Vlaams gastronomie en gastvrijheid.

Het congresbureau van Toerisme Vlaanderen en zijn afgevaardigen in het buitenland voeren een intensief verkoopprogramma in Europa en de Verenigde Staten samen met hun partners die de belangrijkste regio's vertegenwoordigen. Je ontmoet vertegenwoordigers ook op belangrijke beurzen, zoals IMEX in Frankfurt. Daarnaast is het congresbureau lid van ICCA, SITE, MPI en de UIA en neemt het deel aan diverse workshops van deze vakverenigingen.

Meer informatie op www.meetinflanders.com