Nederland

Beeld Antwerpen skyline
Toerisme Vlaanderen is actief op de Nederlandse markt. Nederland is de belangrijkste markt voor onze bestemming, zowel op vlak van aankomsten als overnachtingen. Op deze pagina vind je enkele concrete resultaten en de contactgegevens van het kantoor in Den Haag.

Inge Minck wint Persprijs Toerisme Vlaanderen en Brussel 2019

Als populaire bestemming bij onze Noorderburen, komt Vlaanderen geregeld aan bod in de Nederlandse media. Jaarlijks bekroont Toerisme Vlaanderen en Brussel de meest inspirerende reportages van Nederlandse journalisten. Op 20 februari maakten we de winnaars bekend in het Vlaams cultuurhuis ‘de Brakke Grond’ in Amsterdam.

Dankzij haar inspirerend artikel ‘Spaghettistijl in Brussel’ mag Inge Mink zich winnaar van de Toeristische Persprijs 2019 noemen. De Culturele Persprijs kenden we toe aan Lucas Verbeke voor zijn reportage 'Kunst van het genieten' in AutoWeek. In de categorie 'blog' werd Katja Staring winnaar met 'Fietsen door Vlaams-Italiaanse landschappen van Bruegel' op DailyGreenspiration.nl.  

De Persprijs is een blijk van waardering voor de meest inspirerende reportages van Nederlandse journalisten die in samenwerking met Toerisme Vlaanderen & Brussel, en uiteraard in alle journalistieke vrijheid, tot stand komen.  

Lees het volledige artikel hier.

Winnaar persprijs 2020

Ludieke campagnevideo in co-creatie voor Antwerpen diamantstad

Om Antwerpen als diamantstad in de kijker te zetten bij de culturele meerwaardezoekers onder onze noorderburen, sloegen Visit Antwerp en de collega’s van Toerisme Vlaanderen de handen in elkaar. In de video dagen we de bewoners van de Amsterdamse Diamantstraat uit tot een heuse stratenruil. We pakken het aan met een grote knipoog: “Als grootste diamantcentrum ter wereld, lijkt het logisch ‘de Diamantstraat’ als iets van Antwerpen te beschouwen, toch?”

Stad Amsterdam was gecharmeerd en beantwoordde onze campagne met een eigen filmpje.

Lees er alles over via toerismevlaanderen.be.

 

Naar bov

Op zoek naar concrete cijfers? Bekijk de aankomst- en overnachtingsstatistieken op deze website. 


Contact

Toerisme Vlaanderen & Brussel
Koninginnegracht 86
NL-2514 AJ DEN HAAG

Tel: + 31 70 416 81 10
Fax: + 31 70 416 81 20
nederland@visitflanders.com
www.toerismevlaanderen.nl