10 Hoteltrends toegelicht op de Independent Hotel Show

The Independent Hotel Show in Amsterdam beleefde haar eerste editie in Amsterdam. In de RAI konden bezoekers uit de hospitality sector zich laten inspireren en informeren over dé trends van het moment op hotelgebied. Trendwatcher Vincent van Dijk presenteerde 10 belangrijke hoteltrends.

10 hoteltrends

Nooit meer wachten bij een balie, of je paspoort laten zien. Online inchecken via een app is the new thing. En je kamer open je via smartlock op je telefoon.

Gordijnen dicht, de airco bedienen, je favoriete muziek en de koffiemachine die een cappuccino voor je maakt en dat alles met één druk op de knop. Automatisering van roomservices, bijv. d.m.v. tablets, zal alleen nog maar een grotere vlucht nemen.

Iedere gast is uniek. Service op maat op basis van big data, is waar het om gaat draaien.

Ondanks alle technologie, blijft persoonlijke communicatie met de gast van belang. Denk bijv. een chatprogramma waarmee de gast vanuit de kamer met het hotel kan communiceren.

Door ruimtegebrek worden meubels steeds flexibeler. Een koffietafel wordt in een handomdraai een bureau waar je aan kunt werken. En de tv wordt automatisch een spiegel zodra je dichterbij komt.

Introductie van stemgestuurde apparatuur in hotelkamers. ‘Hé Google, zet airco op 19 graden!”

Douchetoiletten, zoals we die nu al veel in Azië zien, zullen de nieuwe hygiënische standaard worden.

Door luchtvervuiling in grote steden, zal er steeds meer behoefte zijn aan systemen die voor schone lucht kunnen zorgen.

Healthy housekeeping zonder gebruik van chemische middelen: gezond voor medewerkers én gast.

Green is the new gold! Kernwoorden voor de hotelier van de toekomst zijn duurzaamheid, low waste en hergebruik van water.