Monitoring toerismetrends en COVID-19

Benieuwd naar actuele cijfers en updates over de invloed van het coronavirus op de toeristische sector? Sinds de start van de coronacrisis brengen wij op regelmatige basis de impact in kaart.
impact corona

Jouw contactpersoon

Via verschillende bronnen monitoren we de impact van het coronavirus (COVID-19) op de toeristische sector.

Rapport: Impact van de coronacrisis op het toerisme in het Vlaamse gewest

Dat de coronacrisis een bijzonder grote impact gehad heeft op de toeristische sector in Vlaanderen zal niemand echt verbazen.

In dit rapport worden de enorme gevolgen van de gezondheidscrisis zwart op wit in kaart gebracht.

Coronarapport brengt moeilijke coronajaren in kaart

Onderzoek: impact op de logiessector

Om de impact van de crisis op de logiessector in Vlaanderen in kaart te brengen, voerden we inmiddels drie logiesbevragingen uit: een eerst bevraging in de zomer van 2020, een tweede begin 2021 en een derde begin 2022.

Corona-monitoring 2021

Onderzoek reisintenties Belgen 

Toerisme Vlaanderen peilde in juni en juli van 2021 naar de reisplannen van de Belgen voor de zomer. Daarnaast vroegen we ook naar de houding tegenover toerisme in Vlaanderen en het aandeel van de coronacrisis daarin.

Onderzoek reisintenties Belgen 2021

Onderzoek reisintenties Europeanen 

In mei 2021 vroegen we inwoners van 8 Europese landen naar hun reisplannen voor de zomer. Daarbij brachten we ook het effect van de coronacrisis in kaart. 

Onderzoek reisintenties Europeanen 2021

 

Onderzoek: impact op de algemene toeristische sector 

In dit algemene rapport over coronamonitoring verzamelen we informatie over boekingen in logies (via het Stardekk-platform) en vluchtboekingen (via de Amadeus-software). Die gegevens combineerden we met online tevredenheidsscores en online vermeldingen van COVID-19 in combinatie met reis- en toerismegerelateerde trefwoorden. 

Impact COVID-19 op toeristische sector algemeen

Corona-monitoring 2020

Onderzoek reisintenties Belgen 

Ook in 2020 bevroegen we doorlopend de Belgen naar hun reisplannen en reisvoorkeuren. Het overkoepelende jaarrapport schetst een beeld doorheen de verschillende coronagolven. 

 

Onderzoek reisintenties Europeanen

In 2020 bevroegen we inwoners van 7 Europese landen om de evolutie van hun reisplannen doorheen de verschillende coronagolven in kaart te brengen. 

Herstel toerisme op lange termijn

Benieuwd naar voorspellingen rond het herstel van de toeristische sector?