Hotelbarometer

Raadpleeg de maandelijkse bezettingsgraad van hotels in het Vlaamse Gewest en maak vergelijkingen.

Jouw contactpersoon

Met de online hotelbarometer raadpleeg je eenvoudig de bezettingsgraad van hotels in het Vlaamse Gewest en vergelijk je makkelijk gedetailleerde gegevens en statistieken.

Wat is de hotelbarometer?

Via de hotelbarometer van Toerisme Vlaanderen krijg je als hoteluitbater eenvoudig toegang tot een schat aan informatie over de hotelsector. In de online applicatie vind je actuele maandelijkse bezettingsgraden terug en vergelijk je eenvoudig gegevens op verschillende niveaus. Zo kom je er snel achter hoe jouw accommodatie het doet in vergelijking met andere hotels die bijvoorbeeld hetzelfde aantal sterren hebben of een vergelijkbaar aantal kamers bieden. De bezettingsgegevens van alle hotels samen geven een indicatie van de gemiddelde bezettingsgraad per stad, regio of provincie en ook per hotelclassificatie en -grootte. 
 

Hoe werkt de hotelbarometer?

De algemene rapportering en overkoepelende cijfers zijn voor iedereen toegankelijk. Ben je op zoek naar gedetailleerde gegevens en wil je jouw hotel vergelijken met andere hotels in de sector? Dan registreer je je met een persoonlijk account. 

 

Privacy- en gegevensverklaring

Het raadplegen van de algemene rapportering van de hotelbarometer is gratis en kan anoniem. Om als uitbater van een logies de informatie over jouw zaak in te vullen en aan te passen voor gepersonaliseerde statistieken, verwerken we je gegevens. Dat doen we binnen het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Die Europese wetgeving verzekert jouw privacy.