Ambassadeursonderzoek 2021

Ontdek de belangrijkste resultaten van het ambassadeursonderzoek dat Toerisme Vlaanderen in 2021 liet uitvoeren en download het rapport.

Jouw contactpersoon

Hoe denken Vlamingen en Brusselaars zelf over het toeristische potentieel van hun regio? En wat zijn volgens hen de belangrijkste trekpleisters en andere troeven van Vlaanderen en Brussel? Het antwoord op die vragen bundelden we in het Ambassadeursonderzoek 2021.

Resultaten in de kijker

  • Vlamingen en Brusselaars zien de historische steden en lekker eten en drinken als de belangrijkste troeven van Vlaanderen. Onder dat laatste vallen zowel de Vlaamse streekgerechten en gastronomie als de Belgische biercultuur.
  • Stoverij met frieten is volgens meer dan de helft van de ondervraagden het gerecht dat buitenlandse bezoekers zeker niet mogen missen.
  • 1 op de 4 Vlamingen en Brusselaars zou Vlaanderen sterk aanbevelen als toeristische bestemming aan buitenlandse reizigers.
  • De jongere generatie (-35 jaar) is kritischer voor Vlaanderen als vakantiebestemming dan 55-plussers.
  • 59% van de Vlamingen ziet zichzelf als levensgenieters. Dat is in tegenstelling tot wat de Europeanen volgens het reputatieonderzoek 2021 [LINK naar pagina reputatieonderzoek] van de Vlamingen vinden: zij zien de Vlamingen vooral als gastvrij.

Download het ambassadeursonderzoek 2021:

Ambassadeursstudie 2021

 

Waarom dit ambassadeursonderzoek?

Het was de bedoeling om zicht te krijgen op de mate waarin Vlamingen en Brusselaars zelf toeristische ambassadeurs zijn van hun regio. Daarvoor organiseerden we in september 2021 een online enquête bij 1500 inwoners. De antwoorden geven inzicht in hoe inwoners Vlaanderen zien en welke activiteiten en plekken ze zouden aanraden aan toeristen.