Onderzoeksrapport 'Trends in toerisme 2021'

Ontdek de belangrijkste resultaten van het onderzoek naar toerismetrends dat Toerisme Vlaanderen in 2021 liet uitvoeren en download het rapport.
Foto in vogelperspectief van mensen

Jouw contactpersoon

Het toerisme van morgen bouwen we op de kennis van vandaag. In het Trendrapport toerisme 2021 ontdek je de maatschappelijke veranderingen en nieuwe ontwikkelingen die het toerisme van de toekomst drijven.

Download het volledige trendrapport

Trendrapport toerisme 2021

Waarom dit trendrapport? 

Als we willen werken aan het toerisme van morgen, moeten we weten wat er nu leeft in de maatschappij en welke ontwikkelingen op ons afkomen. Om een beter zicht te krijgen op hoe het toerisme er in de komende jaren vermoedelijk zal uitzien, bestelde Toerisme Vlaanderen bij veranderingspsycholoog en trendanalist Herman Konings (Pocket Marketing/nXt) de studie ‘Megatrends 20’s’. Dat wetenschappelijk onderbouwde inspiratiedocument geeft inzichten en beknopte cases, gebaseerd op informatie van een internationaal netwerk van zogeheten ‘trends intelligence agency’s’. 
 

Verschillende trendniveaus

De inhoud van het rapport is opgedeeld aan de hand van 10 megatrends. Dat zijn tendensen die maatschappelijke ontwikkelingen sturen. Die brede trends worden concreter gemaakt aan de hand van macrotrends, mesotrends en microtrends. Het is op die laatste  3 niveaus dat concrete ontwikkelingen in de toeristische sector zich afspelen. De verschillende trends worden in de studie ook geïllustreerd met concrete voorbeelden, ter inspiratie.