Toerisme Vlaanderen is op zoek naar dienstverleners die organisaties met gidsenwerking kunnen ondersteunen bij de verbetering van hun dienstverlening en/of gidswerk. Daarom stellen we een lijst samen van personen die deze organisaties hierin kunnen begeleiden.

Deze begeleiding kan verband houden met allerlei activiteiten en dienstverlening die een meerwaarde kunnen betekenen voor organisaties met gidsenwerking. Dat kan zowel theoretisch als praktisch zijn. Dat kan gaan over website-presentatie, public-relations, onthaal- en baliewerk, training of coaching van gidsen,... We noemen deze begeleiders ‘Gidsenwerking Coaches’.

LAGE DREMPEL

Om in aanmerking te komen voor opname in de lijst van 'Gidsenwerking Coaches' zijn er slechts enkele voorwaarden:

  • jouw aanbod van activiteiten en diensten is voldoende relevant voor en kan worden afgestemd op de doelgroep van organisaties met gidsenwerking;
  • je neemt deel aan de specifiek ingerichte training rond de toolkit ‘Kwaliteit in Gidsenwerking’ (we organiseren een training vanaf 6 geïnteresseerde coaches);
  • je gaat ermee akkoord dat Toerisme Vlaanderen als kwaliteitscontrole contact heeft met je klanten (organisaties met gidsenwerking) en samen met hen jouw aanpak evalueert.

Toerisme Vlaanderen wil echter niet om het even wie aanbevelen aan de sector van organisaties met gidsenwerking en heeft daarom een aantal verwachtingen over de 'Gidsenwerking Coaches' die worden opgenomen in deze lijst. Het gaat om aspecten als ervaring, professionaliteit, communicatieve vaardigheden, integriteit,... Je vindt een overzicht van die verwachtingen op het kandidaatstellingsformulier.

VOORDELEN

  • Je geniet mee van het uitgebreide netwerk van Toerisme Vlaanderen doordat we ruim communiceren over dit traject.
  • Eenmaal je opgenomen bent in deze lijst van coaches, ben je dus makkelijk vindbaar voor organisaties met gidsenwerking.
  • Als ambassadeur van het project 'Kwaliteit in Gidsenwerking' ben je steeds als eerste op de hoogte van nieuwtjes.
  • Je kan gratis deelnemen aan netwerkmomenten en trainingen die Toerisme Vlaanderen inricht voor de coaches.
  • ...

INTERESSE

Als je denkt dat jouw dienstverlening hierin past en je interesse hebt om opgenomen te worden in deze lijst, vul dan het formulier in en bezorg dit terug aan

Toerisme Vlaanderen
Dienst Kwaliteit – Gidsenwerking
kwaliteit@toerismevlaanderen.be
Grasmarkt 61 – 1000 Brussel