Eerste Amsterdamse brugwachtershuisjes open als hotelkamer

28 brugwachtershuisjes vormen straks samen hotel Sweets. De initiatiefnemers, waaronder Otto Nan en Suzanne Oxenaar van Lloyd Hotel en The Exchange, zijn al jaren met de plannen bezig. De eerste zes zijn in gebruik genomen, de overigen volgen begin 2018.

Al in 2012 kondigde Lloyd hotel aan dat ze de plannen hebben voor hotelkamers in brugwachtershuisjes Amsterdam. De in totaal 28 monumentale huisjes staan al jaren leeg en worden allemaal omgebouwd tot suites. Samen vormen de huisjes Sweets Hotel.

Er zijn op dit moment zes brugwachtershuisjes gereed om gasten te ontvangen: Scharrebiersluis, Nieuwe Amstelbrug, Theophile de Bockbrug, Wiegbrug, Beltbrug en Kinkerbrug. De overige 22 brugwachtershuisjes worden vanaf 2018 gefaseerd opgeleverd. In maart 2018 is de officiële opening van Sweets hotel en de hotelkamers in brugwachtershuisjes Amsterdam.

Sweets hotel is een initiatief en co-creatie van de Amsterdamse architecten Space&Matter (bekend van onder meer De Ceuvel, een ecologische, creatieve en sociale hub); projectontwikkelaar Grayfield en Suzanne Oxenaar en Otto Nan, oprichters van het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade en Hotel The Exchange.

Begin dit jaar was er groen licht voor het project, nadat door omwonenden bezwaar was gemaakt tegen de plannen.

Misset hotel Nieuwsbrief december 2017