Inspiratiedag logiesuitbaters

Inspiratiedag Logies duurzaamheid HEADER

De inspiratiedag is volzet. Het is niet langer mogelijk om in te schrijven. Sta je graag op de wachtlijst? Stuur dan een mailtje naar anja.verwilghen@toerismevlaanderen.be.

Duurzaam reizen: iedereen spreekt er over. Zo blijkt uit een recente studie dat 52% van de reizigers rekening houdt met het klimaat bij het boeken van een vakantie. Bijna 44% is ook bereid er extra voor te betalen.

Maar hoe begin je nu aan het duurzaam en rendabel uitbaten van je logies? 

Datum?

donderdag 24 november 2022 van 9u30 tot 16u30

Voor wie?

Logiesuitbaters

Locatie?

Let’s meet – Elewijt Center
Tervuursesteenweg 564
1982Elewijt (Zemst)
België
Bekijk routebeschrijving

Prijs?

0,00

Tijdens deze gratis inspiratiedag voor logiesondernemers geven we het woord aan verschillende experten die je wegwijs maken in het verduurzamen van je logies.

Verwacht je aan handige tips en tricks, inspiratie en info over ondersteuning.

Programma

 • 9.30 uur: Gastvrij en warm onthaal
 • 9.55 uur: Welkomstwoord
 • 10.00 uur: Jorine Vermeer, Projectmanager GoodPlanet – Green Key label

  Uit onderzoek van Booking.com blijkt dat maar liefst 73% van de reizigers eerder voor een accommodatie kiest als deze duurzaamheidspraktijken heeft geïmplementeerd. Dringend tijd dus om eens onder de loep te nemen wat jij kan doen om de ecologische voetafdruk van je logement te verkleinen en het algemeen ‘planeetvriendelijker’ te maken, toch? Tijdens de sessie met GoodPlanet overlopen we een aantal concrete acties die je kan ondernemen om te verduurzamen op vlak van energie, water, voeding, schoonmaak ...

 • 10.45 uur: Mireille Martens, Rietland

  Hoe zorg je ervoor dat het regenopvangbassin op je kampeerterrein geen groene erwtensoep wordt? Hoe kun je gezuiverd afvalwater gebruiken voor de wc-spoeling en zo heel wat besparen op je waterfactuur? Hoe maak je je vakantielogies meer circulair en groen? 
  Rietland ontwerpt al 25 jaar zuiveringsrietvelden voor afvalwater en nutriëntrijke poelen die zowel inpasbaar zijn in stedelijke als landelijke omgeving. 

 • 12.00 uur: Lichte lunch.
 • 13.30 uur: Dieter Schallenbergh, Commercieel directeur Centraal en Noord-Europa, Energis en Jozef Mees, Bureau 9000 

  Energis is een Belgisch GreenTech softwarebedrijf met projecten doorheen Europa. Via hun Energie Management platform Energis.Cloud krijg je duidelijke inzichten over het energieverbruik, de hernieuwbare energieproductie, CO2-emissies en energiekost van je bedrijf. Meten is weten. Dit laat toe om slimme operationele aanpassingen door te voeren die geen verdere investering vragen, alsook om correct geïnformeerd te beslissen over investeringen inzake energiebesparende maatregelen of hernieuwbare energie. Ook de gerealiseerde besparingen in verhouding tot de doelstellingen kunnen perfect worden opgevolgd in Energis.Cloud.

  Bureau 9000 is een studie- en energieadviesbureau dat wil bijdragen aan een gezonde planeet, met een leef- en werkklimaat die goed zijn voor mens en milieu. Ze zijn ervan overtuigd dat bedrijven een grote rol spelen in het stoppen van de temperatuurstijging op aarde. Hun beslissingen zorgen dat ze deel worden van de oplossing. Het team van Bureau 9000 staat klaar om bedrijven daarin te ondersteunen met kennis én daadkracht. Een oplossing nodig voor laadpalen of batterijen, opleidingen rond elektrische veiligheid of een complete energieaudit om je bedrijf CO2-neutraal te maken? Hiervoor kun je terecht bij Bureau 9000.

 • 15.00 uur: Inspirerende getuigenis & tips door Pieter en Eline, eigenaars van vakantiewoning in ontwikkeling “Limonadefabriek Flora”, een ecologische vakantiewoning in Overmere
 • 15.30 uur: Netwerkmoment bij een drankje
 • 16.30 uur: Einde

Praktisch

 • Deelname is gratis.
 • Locatie: Let’s meet – Elewijt Center, Tervuursesteenweg 564, 1982 Elewijt (Zemst)
 • Datum: donderdag 24 november 2022, van 9.30 tot 16.30 uur.
 • De inspiratiedag is volzet. Het is niet langer mogelijk om in te schrijven. Sta je graag op de wachtlijst? Stuur dan een mailtje naar anja.verwilghen@toerismevlaanderen.be.
 • Heb je vragen over de toegankelijkheid van de site, neem dan contact op met Anja of Geneviève via toegankelijk@toerismevlaanderen.be.

 

Inschrijven

De inspiratiedag is volzet. Het is niet langer mogelijk om in te schrijven. Sta je graag op de wachtlijst? Stuur dan een mailtje naar anja.verwilghen@toerismevlaanderen.be.

Contact

Jouw contactpersoon