Op stap met Sarah van Ketnet Junior op het kasteeldomein van Leut

op stap met Sarah - HEADER

Joepie! Jullie gaan binnenkort op stap met Sarah van Ketnet Junior in het mooie kasteeldomein van Leut (Maasmechelen). Hieronder vind je alle praktische informatie over de wandeling. Heel veel plezier! Woon je dichter bij Aalter? Dan kan je ook Op stap met Sarah op het kasteeldomein van Poeke.

Datum?

zaterdag 1 april 2023 9u00 - donderdag 31 augustus 2023 17u00

Locatie?

Kasteel van Leut
Dreef 148
3630Maasmechelen
België
Bekijk routebeschrijving

Prijs?

Gratis

De wandeling

Tijdens de interactieve wandeling van ongeveer 3 km laat Sarah je bewegen, dansen, spelletjes spelen en nog veel meer. Dat betekent niet dat Sarah, sokpop en Bavo zelf fysiek aanwezig zijn, maar wel via verschillende filmpjes. Het wordt een superleuke wandeling! 

Op stap met Sarah LEUT

Praktische Informatie

Hoe lang is de wandeling en kan de buggy mee?

De wandeling is ongeveer 3 km lang en buggy-proof. De paden zijn verhard, maar niet geasfalteerd. 

Waar kunnen we parkeren?

Woon je in de buurt? Kom dan zeker te voet of met de fiets, dan start het avontuur al meteen! Op het domein is ook parking voorzien voor auto’s, op het grasveld links van de toegangsweg

Waar kunnen we iets eten of drinken, of naar toilet?

Op het domein zelf is geen horeca aanwezig. Natuurlijk zijn er in de buurt wel veel leuke plekken om iets te eten of drinken die dan meteen ook handig zijn voor een toiletbezoek.  

Is de wandeling toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Nee, de paden lopen door de bossen en we hierdoor niet kunnen garanderen dat de paden overal toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. 

Zijn honden toegelaten?

Honden aan de leiband zijn toegelaten. 

Kun je de kastelen bezoeken?

Nee, de kastelen zelf zijn niet te bezoeken.  

Zijn er openingsuren?

Er zijn geen specifieke openingsuren. Bij zonsopgang worden de poorten geopend, bij zonsondergang worden de poorten gesloten.  

Moet ik een smartphone hebben om de wandeling te kunnen doen?

Nee hoor, de QR-codes zijn enkel een extra toevoeging. Alle opdrachten staan uitgeschreven en zijn dus perfect te doen zonder smartphone.  

Zijn Sarah, Sokpop en Bavo aanwezig?

Nee, Sarah, Sokpop en Bavo zijn fysiek niet aanwezig. 

Een toekomst voor het kasteel van Leut

In 2021 werd Toerisme Vlaanderen de nieuwe eigenaar van het kasteel van Leut en het kasteel van Poeke. Beide domeinen zullen uitgroeien tot echte parels in het netwerk van kastelen en tuinen dat de komende jaren vorm krijgt.

Via een participatief herbestemmingstraject geven we de kasteeldomeinen een nieuwe toekomst volgens de filosofie van Reizen naar Morgen. Die toekomst zal duurzaam zijn en meerwaarde bieden voor de plek zelf, de lokale gemeenschap, de bezoekers en de lokale economie. Toerisme Vlaanderen engageert zich voor de herbestemming en herwaardering van verschillende erfgoedsites verspreid over Vlaanderen

Over het kasteel van Leut

Het kasteel Vilain XIIII bevindt zich tussen Leut en Meeswijk in de gemeente Maasmechelen. Het kasteelpark sluit aan op de riviervallei van de Maas, met aan de overkant van de rivier Nederland. Het kasteel is samen met de dienstgebouwen een beschermd monument en maakt deel uit van het beschermd cultuurhistorisch landschap ‘Kasteel Vilain XIIII: kasteel en omliggend park’.  

In de zomer van 2022 openden de poorten van het kasteel van Leut voor het grote publiek. Bezoekers konden aangeven welke toekomst zij wel of net niet zien voor het kasteel en -domein. Benieuwd? Ontdek er hier alles over

Contact

Jouw contactpersoon