Op stap met Sarah van Ketnet Junior op het kasteeldomein van Poeke

op stap met Sarah - HEADER

Joepie! Jullie gaan binnenkort op stap met Sarah van Ketnet Junior op het mooie kasteeldomein van Poeke (Aalter). Hieronder vind je alle praktische informatie over de wandeling. Heel veel plezier! Woon je dichter bij Maasmechelen? Dan kan je ook Op stap met Sarah op het kasteeldomein van Leut.

Datum?

zaterdag 1 april 2023 9u00 - zondag 6 augustus 2023 17u00

Locatie?

Kasteel van Poeke
Kasteelstraat 38
9880Aalter
België
Bekijk routebeschrijving

Prijs?

Gratis

De wandeling

Tijdens de interactieve wandeling van zo'n 2 km laat Sarah je bewegen, dansen, spelletjes spelen en nog veel meer. Dat betekent niet dat Sarah, sokpop en Bavo zelf fysiek aanwezig zijn, maar wel via verschillende filmpjes. Het wordt een superleuke wandeling! 

Opgelet: de wandeling in Poeke zal slechts tot 6 augustus toegankelijk zijn omwille van werken op het kasteeldomein. 

Op stap met Sarah POEKE

Praktische Informatie

Hoe lang is de wandeling en kan de buggy mee?

De wandeling is ongeveer 2 km lang en volledig buggy-proof. De paden zijn verhard, maar niet geasfalteerd. Tijdens de wandeling verlaat je op een bepaald moment het pad en wandel je op een strook kort gemaaid gras tussen het riet (lente/zomer). Wandelschoenen of sportieve schoenen worden dus aangeraden bij nat weer. 

Waar kunnen we parkeren?

Woon je in de buurt? Kom dan zeker te voet of met de fiets, dan start het avontuur al meteen! Op het domein is ook parking voorzien voor auto’s. Die vind je aan het koetshuis, in de Kasteelstraat 38

Waar kunnen we iets eten of drinken, of naar het toilet?

Op het domein zelf is geen horeca aanwezig. Er zijn in de buurt wel leuke plekken om iets te drinken of een ijsje te eten die dan meteen ook handig zijn voor een toiletbezoek.  

Is de wandeling toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Nee, de paden lopen door de bossen en we hierdoor niet kunnen garanderen dat de paden overal toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

Zijn honden toegelaten?

Honden aan de leiband zijn toegelaten.

Kun je de kastelen bezoeken?

Nee, de kastelen zelf zijn niet te bezoeken.  

Zijn er openingsuren?

Er zijn geen specifieke openingsuren. Bij zonsopgang worden de poorten geopend, bij zonsondergang worden de poorten gesloten.  

Moet ik een smartphone hebben om de wandeling te kunnen doen?

Nee hoor, de QR-codes zijn enkel een extra toevoeging. Alle opdrachten staan uitgeschreven en zijn dus perfect te doen zonder smartphone.  

Zijn Sarah, Sokpop en Bavo aanwezig?

Nee, Sarah, Sokpop en Bavo zijn fysiek niet aanwezig. 

Een toekomst voor het kasteel van Poeke

In 2021 werd Toerisme Vlaanderen de nieuwe eigenaar van het kasteel van Leut en het kasteel van Poeke. Beide domeinen zullen uitgroeien tot echte parels in het netwerk van kastelen en tuinen dat de komende jaren vorm krijgt.

Via een participatief herbestemmingstraject geven we de kasteeldomeinen een nieuwe toekomst volgens de filosofie van Reizen naar Morgen. Die toekomst zal duurzaam zijn en meerwaarde bieden voor de plek zelf, de lokale gemeenschap, de bezoekers en de lokale economie. Toerisme Vlaanderen engageert zich voor de herbestemming en herwaardering van verschillende erfgoedsites verspreid over Vlaanderen

Over het kasteel van Poeke

Het kasteeldomein van Poeke is een bosrijk park van 56 hectaren met een sprookjesachtig kasteel in rococostijl met lichtroze gevels. Poeke ligt aan de rand van het Meetjesland, als deelgemeente van het Oost-Vlaamse Aalter. Het kasteel zelf kan je enkel bezoeken met een gids, maar het domein is dagelijks gratis te bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang. Behalve het prachtige kasteel, kan je nog andere bezienswaardigheden ontdekken op het domein: 

  • Een Franse en Engelse tuin 
  • Een hondenkennel met bakkersoven 
  • Het koetshuis met paardenstallen 
  • Carburekot 
  • Prachtige dreven 

Contact

Jouw contactpersoon

Bruno Paternoster
Kwaliteitscoach & Projectleider Kasteel van Poeke