Rap op Stap-congres

Op 15 maart 2022 gaat het eerste Rap op Stap-congres door in zaal Amuz in hartje Antwerpen. Stap binnen in het Rap op Stap-museum en bewonder de geschiedenis van dat mooie netwerk. Die dag blikken we ook vooruit en schrijven we samen aan de toekomst van Rap op Stap.

Datum?

dinsdag 15 maart 2022 van 9u00 tot 16u30

Locatie?

vzw Amuz
Kammenstraat 81
2000Antwerpen
België
Bekijk routebeschrijving

Prijs?

gratis

Op meer dan 110 plekken in Vlaanderen en Brussel vind je nu al een Rap op Stapkantoor terug. Het netwerk van sociale bemiddelingskantoren groeit en bloeit. Dat betekent dat steeds meer mensen in de nabijheid een aanspreekpunt hebben om te kunnen participeren aan vakantie en vrije tijd.

Dat stelt ons ook voor enkele vraagstukken. Op welke manier kan dit uitdijende netwerk versterkt worden? Wat hebben kantoren nodig om zich duurzaam te verankeren in een lokaal netwerk? Hoe kunnen de kantoren elkaar versterken?

Hoog tijd om de koppen eens samen te steken en na te denken over de uitdagingen en kansen voor dat Rap op Stapnetwerk!

Inschrijven kan via de knop hieronder. Deelname is volledig gratis.

Als je toch niet kan deelnemen na inschrijving, gelieve ons te verwittigen via carine.geboers@iedereenverdientvakantie.be

Programma

 • Vanaf 9u: Welkom in het Rap op Stap museum!
 • 10u: Plenaire start
 • 10u30: Eerste ronde workshops:
 1. Rap op Stap in een lokaal netwerk (i.s.m. Ben Verstreyden van Demos vzw). Een workshop voor lokale besturen, trekkers van lokale netwerken vrijetijdsparticipatie en andere nieuwsgierigen.
  Welke rol kan een Rap op Stapkantoor vervullen in een lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie of in een gemeente waar een UiTPAS wordt uitgegeven? Welke vormen bestaan er? Hoe maak je van Rap op Stap een sterk vrijetijdspunt?
 2. Wereldcafé ‘Hoe versterken we de Rap op Stapkantoren?’ Een wereldcafé voor iedereen die met Rap op Stap in aanraking komt.
  Hoe kan Toerisme Vlaanderen het netwerk versterken? Hoe kunnen kantoren elkaar versterken? Met deze en nog meer vraagstukken ga je aan de slag aan kleine tafels. Vervolgens kies je een idee dat je in kleine groep uitwerkt.
 • 12u30: Lunch
 • 13u30: Tweede ronde workshops
 1. De kracht van de vrijwilliger. We laten tijdens deze workshop enkele vrijwilligers en hun coaches aan het woord. Laat je inspireren door de praktijk.
  Wat betekent het om als vrijwilliger aan de slag te zijn bij een Rap op Stapkantoor? Hoe belangrijk is die vrijwilliger? Hoe laat je een vrijwilliger tot bloei komen? Waar zoek je die vrijwilliger?
 2. Gesprekken die er toe doen (door Griet Bouwen van Zinspeling en Els Meersschaert van Altijd Onderweg * Met Mensen). Actief luisteren en nieuwsgierige vragen stellen, het is een kunst. Eentje die je kan leren.
  Hoe ontvang en bevraag je een klant in je kantoor? Hoe kom je zo snel mogelijk tot een vakantiewens? Hoe vraag je achteraf hoe een uitstap of vakantie is geweest?
 3. ‘Groetjes uit…’: een kennismaking met het brede vrijetijdsaanbod. Rap op Stapmedewerkers en anderen vertellen over hun mooiste plekjes in Vlaanderen. Laat je inspireren voor een uitstap in gezinsverband of groepsuitstappen. Voor een dag of voor een meerdaags verblijf.
 • 15u30: Plenaire afsluiting
 • 16u: Napraten met een drankje

Wij zullen ons houden aan de geldende coronamaatregelen. Mocht een fysieke bijeenkomst niet mogelijk zijn, dan zullen we het event online laten doorgaan. Wij hopen jullie uiteraard live te mogen ontvangen.

Het gebouw is rolstoeltoegankelijk. Heb je vragen hierover, mail gerust naar carine.geboers@iedereenverdientvakantie.be

Contact

Jouw contactpersoon