Netwerkevent 2017 Internationaal Onthaal (17-5-2017)

Op woensdag 17 mei konden we op het netwerkevent van Toerisme Vlaanderen in het stadhuis van Dendermonde een hele dag met vakgenoten van gedachten wisselen over toeristisch onthaal en volop inspiratie voor de toekomst tanken!

Met dank aan Toerisme Dendermonde en f-use voor het welslagen van dit event!

Focus op 2 thema's

Vlaamse Meesters: in 2018-2020 krijgt het Vlaamse meesterschap met Rubens, Bruegel en Van Eyck als ambassadeurs, een prominente plaats in de internationale promotie. Heel wat hefboomprojecten staan in de steigers om hier een topaanbod rond te ontwikkelen. Wat betekent dit concreet en vooral: hoe kunnen we hier met het toeristisch onthaal in heel Vlaanderen een geslaagd programma van helpen maken?

Ben Devriendt (Toerisme Vlaanderen) en Stefanie Sjouken (Visit Antwerpen) gaven een vooruitblik van wat we mogen verwachten en daarna gingen de deelnemers samen aan de slag met de uitdagingen voor het onthaal.

Fysieke inrichting van het toeristisch onthaal: Toeristische onthaalcentra - zo leerden we van Destinet.de tijdens de inspiratiedag ‘The Future of Tourist Information Centres’ eind vorig jaar - hebben ook in digitale tijden nog wel degelijk een toekomst. Maar er is wel werk aan de winkel als we ze relevant willen houden! Op de basis die gelegd werd op de inspiratiedag, werd tijdens het netwerkevent stevig doorgewerkt. Heel wat inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland, best cases en 'do's & dont's' passeerden de revue. Naast de workshop hierover werd ook het plaatsbezoek aan het nieuwe toeristische onthaal van Dendermonde, ingeleid door burgemeester Buyse, erg gesmaakt.

Documentatie