Waarom zou een bezoeker nog een onthaalcentrum binnenlopen?

Met een bijna universeel bezit en gebruik van smartphones zijn de fysieke onthaalcentra volgens sommigen ten dode opgeschreven. Dat lijkt wat kort door de...

DestinationNEXT toont DMO's de weg naar de toekomst

DestinationNEXT wil als internationaal project DMO's inspireren en helpen om de marketing en het management van hun bestemming af te stemmen op belangrijke lange termijn ontwikkelingen. De achtergrondinfo, inspiratie en tools zijn gericht op het bredere plaatje, maar kunnen deels ook van pas komen bij de toekomstgerichte ontwikkeling van toeristisch onthaal.

Decentraal en digitaal onthaal in Schotland

Visit Schotland besliste eind 2017 om op korte termijn 60 % zijn toeristische onthaalcentra (of i-centres) te sluiten.

Wanneer ben je klaar voor een internationaal publiek?

VisitFinland wil zijn sector beter wapenen voor de internationale markt. Laat je hier inspireren door het lijstje met de 10 criteria dat ze daarvoor hanteren.

Decentraal onthaal: de Oost-Vlaamse aanpak

Toerisme Oost-Vlaanderen startte in 2017 met de uitbouw van een decentraal onthaalnetwerk. Professioneel wegwijs maken en gastvrij ambassadeurschap staan...

Q-label West-Vlaanderen

Westtoer biedt West-Vlaamse ondernemers (en toerismediensten) een kwaliteitstraject aan dat finaal leidt tot de toekenning van het Q-label. Ook onthaalcentra kunnen hiervoor kandideren.

Strategie Kopenhagen 2020 - the End of Tourism as we know it

Wonderful Copenhagen, de DMO van de Deense hoofdstad, gaat met zijn strategie 2020 een heel nieuwe weg op, een die ook voor onthaal heel uitdagend is.

VisitEngland: advies en ondersteuning voor Tourist Information Centres

VisitEngland ontwikkelde een ondersteuningsinstrumentarium voor zijn Tourist Information Centres, zeg maar de Engelse variant van Kwaliteit in Onthaal. De instrumenten die je terugvindt op hun de website zijn niet alleen inspirerend maar vaak ook direct inzetbaar in de Vlaamse context.

Via sociale media feedback halen over je dienstverlening

Twee inspirerende voorbeelden van onthaalcentra die zich actief profileren op sociale media: Swansea (Tripadvisor) en Oslo (Facebook).