Inspiratiedagen toeristische kampeerbeleving en kick-off tweede begeleidingstraject 2021

Zo'n veertig nieuwsgierige (kampeer)ondernemers namen op 29 of 30 september 2021 deel aan de inspiratiedag toeristische kampeerbeleving en de kick-off van tweede gelijknamige begeleidingstraject. Toerisme Vlaanderen wil de kampeersector daarmee inspireren en ondersteunen om (internationale) kampeertoeristen een sterke beleving op hun terrein te bezorgen.

Jouw contactpersoon

Op de agenda

De deelnemers verdiepten zich samen met Tjerk Romkema van Kampeermeneer.nl in trends, cijfers en kampeerbeleving voor niche doelgroepen. Toerisme Vlaanderen gaf een uiteenzetting over familievriendelijk ondernemen en een kijk op de doelgroep “jongeren”. 

Het belang van online promotie is niet te onderschatten. Laura Terlaeken van Crushing Content liet de ondernemers nadenken over het DNA van hun logies, de unieke aantrekkingskracht en de omzetting naar een totaal verhaal.

Enkele ondernemers die het eerste begeleidingstraject volgden, getuigden over hun ervaringen en hun concrete acties in functie van hun nieuwe toekomstplannen.

Jendero Gielians van K3H-architecten toonde talrijke voorbeelden van hoe je de kampeerbeleving dankzij de terreininrichting kan verhogen. 

Tot slot kregen de deelnemers alle informatie over het begeleidinsgtraject 'Toeristische kampeerbeleving' dat Toerisme Vlaanderen met de inspiratiedagen lanceerde.

 

Maak kennis met Tjerk Romkema, marketeer, docent, trendwatcher en hoofdredacteur van Kampeermeneer.nl.

Bekijk hier de presentatie van Tjerk Romkema over trends en cijfers, samenwerken met lokale ondernemers en hoe de overstap maken van een bestaande doelgroep naar een nieuwe doelgroep.

Bekijk de presentatie.Ontdek hoe je je terrein kindvriendelijker kan inrichten.

 

Bekijk enkele videogetuigenissen van kampeerondernemers uit het eerste begeleidingstraject.

 

Lees alles over het begeleidingstraject ‘Toeristische kampeerbeleving’.

Doorblader of download de handleiding 'Begeleidingstraject Toeristische Kampeerbeleving'

Lees hier meer