Maleisië

Jouw contactpersoon

Kuala Lumpur

Toerisme Vlaanderen was eind november 2015 te gast in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Samen met de Belgische Ambassade organiseerde Toerisme Vlaanderen een seminarie voor reisagenten en touroperators én een gastronomische lunch voor genodigden van de lokale pers. Het seminarie had plaats in de residentie van de Belgische Ambassadeur en werd bijgewoond door zowat 50 lokale trade partners en een hoogstaande afvaardiging van MATTA (de Malaysian Association of Tour and Travel Agents).

Aansluitend op het seminarie kregen de gasten een smaakvolle inleiding op de Belgische gastronomie, vergezeld door een uitgelezen selectie van speciaalbieren. Voor het persevenement in Restaurant Soleil bereidde Belgische chef Evert Onderbeke een menu met uitgesproken Vlaamse smaakschakeringen. De bijzonder gewaardeerde combinaties van lokale verse ingredienten en typisch Vlaamse bereidingswijzen leidde tot een harmonische toets van smaken, waarbij typische Vlaamse klassiekers het innovatieve vakmanschap van de Vlaamse meester in de keuken tot uitdrukking brachten. Nico Peeters, Regional Manager Azië (Toerisme Vlaanderen) besluit:

“We hebben hier een stille doorbraak geforceerd: in een niet vanzelfsprekende markt, spreken onze partners uit pers en trade nu vol lof over onze bestemming.”

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Abonnneer je dan nu op onze e-nieuwsbrief