1 miljoen euro subsidies voor 62 brandveiligere, modernere en kindvriendelijkere jeugdverblijven

6 juli 2020
Lanaken

Jouw contactpersoon

62 erkende jeugdverblijven in Vlaanderen krijgen in totaal 1 miljoen euro subsidies om te investeren in aanpassingswerken en hun verblijf zo brandveiliger, moderner en kindvriendelijker te maken. Jeugdverblijven spelen een cruciale rol in het ‘Iedereen verdient vakantie’ verhaal en net daarom is het zo belangrijk om hen te blijven ondersteunen.

Voor de zestiende keer op rij lanceerde Toerisme Vlaanderen een subsidieoproep voor uitbaters van Toerisme voor Allen-verblijven. Voor heel wat gezinnen is vakantie nog steeds geen evidentie. Het is dankzij de werking van jeugdverblijven dat jaarlijks heel wat kinderen en jongeren toch de kans krijgen om te genieten van een zorgeloze en deugddoende vakantie. Dat het belangrijk is om hen te blijven ondersteunen, spreekt dan ook voor zich. Met 1 miljoen euro aan subsidies helpen we de uitbaters van deze jeugdverblijven om de nodige investeringen te maken en zo maximaal in te spelen op de noden en verwachtingen van hun jonge gasten. In totaal krijgen 62 verblijven een subsidie waarmee zij hun verblijf nu brandveiliger, moderner en kindvriendelijker kunnen inrichten. In september 2020 komt er een tweede subsidieronde waarbij er nog eens een half miljoen euro zal worden uitgedeeld.

De Vlaams minister van toerisme maakte tijdens een werkbezoek aan het verblijfscentrum Pietersheim in Lanaken, niet toevallig één van de 62 jeugdverblijven die financiële ondersteuning krijgen, bekend welke jeugdverblijven financiële ondersteuning krijgen. Pietersheim zelf krijgt in totaal 22 600 euro subsidies voor moderniserings- en kindvriendelijkheidswerken. Met deze financiële steun zal de uitbater onder andere nieuwe gordijnen, een nieuwe koelruimte, speelse elementen op de graszones én belevingselementen zoals kabouterhuisjes en speelboomstammen op het kabouterpad (ook voor mindervalide kinderen) installeren. Zo blijft het jeugdverblijf ook in de toekomst voldoen aan de normen en verwachtingen van zijn bezoekers en speelt de uitbater kwalitatief in op de bezoekersbeleving voor (jonge) kinderen.

Kinderen spelend met bal in verblijfscentrum Pietersheim