100e Rap op Stapkantoor opent in hartje Brussel

19 januari 2021
Brussel

Jouw contactpersoon

Carine Geboers
Projectmedewerker Partnerschappen Vakantieparticipatie
Woensdag 20 januari opent het 100e Rap op Stapkantoor haar deuren in het Muntpunt in hartje Brussel. Rap op Stap is een laagdrempelig vrijetijdsloket waar iedereen met een beperkt budget terecht kan met al zijn vragen en wensen over vrije tijd en vakantie. Dit sluit mooi aan bij de ambitie van Toerisme Vlaanderen om elke Vlaming en Brusselaar op een zelfgekozen manier te laten participeren aan vakantie en vrijetijd. Want iedereen verdient vakantie.

Onder de noemer ‘Iedereen Verdient Vakantie’ willen we er bij Toerisme Vlaanderen voor zorgen dat iedere Vlaming en Brusselaar de mogelijkheid heeft om op vakantie te gaan. Hiervoor beschikken we over een netwerk van duizenden partners van toeristische ondernemers en sociale organisaties, waaronder Rap op Stap. Want net zoals Iedereen verdient vakantie, helpt Rap op Stap mensen met een beperkt budget met hun vakantie- en vrijetijdswensen. Met de opening van hun 100e kantoor in de Muntpunt op 20 januari kan deze ambitie nog meer worden waargemaakt.

In 2008 opende het eerste Rap op Stapkantoor in Hasselt op initiatief van vakantieorganisatie Horizont vzw. Iedereen Verdient Vakantie pikte de succesvolle methodiek op en verspreidde deze over heel Vlaanderen. En met succes. In 2020 verrichtten de kantoren zo’n 22,5% van alle boekingen voor daguitstappen en vakanties via Iedereen Verdient Vakantie. Een mooi aandeel als je weet dat het netwerk aan Rap op Stapkantoren slechts 4,5% van alle sociale organisaties uitmaakt.

Het Rap op Stapnetwerk had tot op vandaag slechts één kantoor in Brussel. Wetende dat ongeveer één op drie Brusselaars recht heeft op de sociale tarieven voor daguitstappen, komt het tweede kantoor in Muntpunt als geroepen.