11e editie van de World Choir Games verplaatst naar najaar 2021

15 maart 2021
Brussel

Jouw contactpersoon

De World Choir Games, de grootste zangwedstrijd voor koren ter wereld, worden uitgesteld naar de herfstvakantie van 2021. Dat beslisten de rechtenhouder Interkultur en de Vlaamse overheid samen. Het is intussen de tweede keer dat de 11e editie van dit topevenement dat dit jaar in Gent en Antwerpen zou doorgaan, verplaatst wordt omwille van de coronacrisis. De World Choir Games werden naar Vlaanderen gehaald op initiatief van EventFlanders, een samenwerkingsverband van Toerisme Vlaanderen, het departement Cultuur, Jeugd en Media en het Departement Buitenlandse Zaken, in samenwerking met de stad Antwerpen, de stad Gent en Koor&Stem vzw.

De World Choir Games, die initieel gepland stonden in Vlaanderen in juli 2020, worden uitgesteld naar de herfstvakantie (van 30 oktober tot en met 7 november). Omwille van de coronacrisis werd de 11e editie van de zangwedstrijd eerder verplaatst naar juli 2021, maar nu blijkt dat ook de zomerperiode nog te vroeg komt. Zowel Interkultur als de Vlaamse overheid willen er echter alles aan doen om perspectief te bieden aan alle betrokkenen en namen dan ook het besluit om de wedstrijd nogmaals uit te stellen.

Het spreekt voor zich dat de veiligheid en gezondheid van de deelnemers prioriteit blijft. Het is dan ook onvermijdelijk om zowel de schaal als het programma van het evenement enigszins bij te sturen. Dit wil echter niet zeggen dat deze 11e editie minder spectaculair wordt. Integendeel! De wedstrijd zal voor het eerst plaatsvinden onder hybride vorm, wat wil zeggen dat er naast het live gebeuren ook een digitale component zal zijn. Zo tekende Koor&Stem een volledig digitaal concept uit voor de ontwikkeling van een 'Virtual Village'. Dit zal ook koren die niet naar Vlaanderen kunnen komen toelaten om actief te kunnen deelnemen nemen aan de wedstrijd. Het gaat om streaming van de grote ceremonies, workshops en concerten, maar ook om internationale ontmoetingen en zelfs competitie.

Interkultur, Koor&Stem en de Vlaamse overheid zullen er alles aan doen om deze 11e editie samen met alle partners en sponsors te laten uitgroeien tot een onvergetelijke editie. Samen gaan we voor niets minder dan de beste editie ooit in de geschiedenis van de World Choir Games.  

De World Choir Games zijn een internationaal koorevenement van INTERKULTUR en worden in 2021 in Vlaanderen georganiseerd op initiatief van Event Flanders, een samenwerkingsverband van Toerisme Vlaanderen, het departement Cultuur, Jeugd en Media en het Departement Buitenlandse Zaken, in samenwerking met de stad Antwerpen, de stad Gent en Koor&Stem vzw.

 

World Choir Games