11e editie van World Choir Games officieel afgetrapt

17 september 2021
Antwerpen

Jouw contactpersoon

Eind oktober vinden de World Choir Games plaats in Vlaanderen. De World Choir Games zijn het grootste zangevenement ter wereld en verwelkomen vanaf 30 oktober 2021 een week lang meer dan 300 koren uit heel de wereld in de gaststeden Antwerpen en Gent. Na meer dan een jaar uitstel door de coronacrisis kon op woensdag 15 september 2021 in de Antwerpse handelsbeurs eindelijk de officiële aftrap gegeven worden. EventFlanders ondersteunt de organisatie van het evenement.

Al twintig jaar organiseert Interkultur om de twee jaar de World Choir Games. Normaal was het in juli 2020 al de beurt aan Vlaanderen, maar door de coronacrisis werden de ‘Olympische Spelen voor zangkoren’ verschillende keren uitgesteld. De wedstrijd duurt één week en gaat van 30 oktober tot 7 november 2021 door in de gaststeden Antwerpen en Gent. Tijdens die week staan er 457 zangevents gepland, zowel live als digitaal. Het gaat om echte competitiewedstijden maar ook om vriendschapsconcerten, galaconcerten, ceremonies en workshops.

 

De officiële aftrap van de campagne en de ticketverkoop werd op woensdag 15 september 2021 gegeven in de Antwerpse handelsbeurs door Interkultur directeur Günter Titsch en de directeur van de World Choir Games 2021 Flanders Koenraad De Meulder. Vlaams minister-president en minister van cultuur Jan Jambon, Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever mochten de officiële koorvlam aansteken.

VOOR IEDEREEN DANKZIJ VIRTUEEL PLATFORM

De World Choir Games zullen voor het eerst een hybride vorm aannemen, waarbij koren zowel fysiek in Vlaanderen als virtueel via het innovatieve digitale platform “The Virtual Village” kunnen deelnemen. Er is content uitgewerkt in 2D en 3D, er verschijnen blogs en vlogs, er is een virtueel café en nog veel meer. Op het digitale platform zullen bezoekers ook dagelijks via livestreams kunnen meegenieten van het evenement. Ook in meer dan 30 Vlaamse woonzorgcentra werd een verbinding met het platform opgezet zodat ook die bewoners het evenement kunnen meemaken.

 

VLAANDEREN ZINGT

Het is helemaal geen toeval dat Vlaanderen werd gekozen als gastregio: vandaag zijn er in Vlaanderen meer dan 1.000 zangkoren en 35.000 zangers actief. Maar liefst 1 op de 3 Vlamingen zijn direct of indirect betrokken bij een amateurkunstenorganisatie zoals een koor. Dankzij dit evenement krijgt Vlaanderen bovendien de kans om zich van haar mooiste én lekkerste kant te tonen met ons aanbod aan erfgoed en gastronomie.

 

De World Choir Games zijn een internationaal koorevenement van Interkultur en worden in 2021 in Vlaanderen georganiseerd opinitiatief van EventFlanders, een samenwerkingsverband van Toerisme Vlaanderen, het departement Cultuur, Jeugd en Media en het Departement Buitenlandse Zaken, in samenwerking met de stad Antwerpen, de stad Gent en Koor&Stem vzw.