2,5 miljoen euro voor kwalitatieve, familievriendelijke en toegankelijke logies in Vlaanderen

26 mei 2021
Brussel

Jouw contactpersoon

108 logies verspreid over heel Vlaanderen ontvangen in 2021 samen 2,5 miljoen euro logiessubsidies. Deze investeringssteun wordt toegekend door Toerisme Vlaanderen en is bedoeld om werk te maken van structurele verbeteringen, zoals kind- en familievriendelijke voorzieningen, volledig toegankelijke en zorgspecifieke infrastructuur en voorzieningen voor kampeerauto’s. Door te investeren in de kwaliteit en toegankelijkheid van onze logies bouwen we Vlaanderen verder uit tot een aantrekkelijke vakantiebestemming voor iedereen.

Net zoals voor heel wat toeristische ondernemers zijn het ook voor veel logiesuitbaters moeilijke tijden. Daarom werd beslist om hen in 2021 een extra duwtje in de rug te geven en het oorspronkelijk voorziene subsidiebedrag van 1,5 miljoen euro met 1 miljoen euro op te trekken. Hierdoor ontvangen alle 108 logiesuitbaters die een subsidiedossier indienden samen 2,5 miljoen euro om te investeren in het aantrekkelijker en kwalitatiever maken van hun logies. Toerisme Vlaanderen staat in voor de toekenning van de subsidiebedragen.

Veel van de geplande investeringen hebben tot doel om de logies familievriendelijker in te richten. Dit door bijvoorbeeld te voorzien in familiekamers of overdekte speelruimtes. Daarnaast is er ook veel aandacht voor inclusiviteit en zullen verschillende logies de subsidies gebruiken om hun verblijf toegankelijker te maken voor mensen met een beperking of extra zorgbehoeften. Tot slot zijn er ook investeringen in de aanleg of inrichting van kampeerautoplaatsen, zoals het creëren van extra staplaatsen of ook het voorzien van watertappunten met drinkbaar water of lozingspunten voor chemische toiletten. Ook voor kampeertoerisme wordt Vlaanderen in de toekomst dus een (nog) aantrekkelijkere bestemming.

Bovenstaande foto's zijn afkomstig van de vierkantshoeve "Bogaerde Winning" gelegen in het Hageland. Dit logies kreeg zowel in 2018 als 2020 financiële ondersteuning van Toerisme Vlaanderen voor het toegankelijk en familievriendelijk inrichten van het verblijf dat inmiddels over een A+-label voor toegankelijkheid beschikt.