5 miljoen euro extra subsidies voor erkende jeugdverblijven in Vlaanderen

20 februari 2021
Brussel

Jouw contactpersoon

Bovenop de jaarlijkse 1,5 miljoen euro aan logiessubsidies, voorziet Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir via Toerisme Vlaanderen 5 miljoen euro extra voor erkende jeugdverblijven in Vlaanderen. Met dit extra subsidiebedrag ondersteunen we toeristische ondernemers en drijven we het aanbod en de kwaliteit van de logies in Vlaanderen verder op. Het bedrag is specifiek bedoeld voor nieuwbouw- en vernieuwbouwwerken.

Dankzij onze Vlaamse jeugdverblijven kan jaarlijks heel wat jeugd uit binnen- en buitenland genieten van een deugddoende vakantie in Vlaanderen. Om het aanbod en de kwaliteit van die logies nog te verbeteren, voorziet Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir via Toerisme Vlaanderen 5 miljoen euro extra bovenop de jaarlijkse 1,5 miljoen euro.

Tot nu toe werd er vooral ingezet op het kindvriendelijker, veiliger en toegankelijker maken van de verblijven. Uiteraard komen ook die investeringen nog altijd in aanmerking voor subsidiëring, maar de extra 5 miljoen is in eerste instantie toch bedoeld voor vernieuwbouw (vanaf dit jaar) en nieuwbouw (vanaf 2022).

Concreet komt er dit jaar al 1 miljoen euro bij, bovenop de 1,5 miljoen euro die al was vrijgemaakt. In 2022 en 2023 komt er telkens 2 miljoen euro bij.

In Vlaanderen zijn er momenteel 600 erkende jeugdverblijven die bij Toerisme Vlaanderen een dossier kunnen indienen. Dat kan al meteen, binnen de lopende subsidie-oproep tot 1 april. En mogelijk komt er nog een bijkomende subsidie-oproep later dit jaar.