6e UNWTO World Forum on Gastronomy in Brugge gaat door van 31 oktober tot 2 november 2021

8 juni 2021
Brugge

Jouw contactpersoon

De nieuwe datum voor de 6e editie van het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism is bekend: het culinair topcongres gaat door van 31 oktober tot 2 november 2021 en neemt voor het eerst een hybride vorm aan. Deelnemers zullen zowel live in gaststad Brugge als via een online platform kunnen deelnemen. Met deze beslissing mikken de Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO), het Baskisch Culinair Centrum (BCC), Stad Brugge en EventFlanders erop om zoveel mogelijk geïnteresseerden vanuit heel de wereld de kans te geven om erbij te zijn en te genieten van de Vlaamse topgastronomie en andere toeristische troeven.

Derde keer goede keer: het 6e UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism kent een nieuwe datum: het congres gaat door van 31 oktober tot 2 november 2021 in het Concertgebouw in gaststad Brugge. Met de beslissing voor uitstel van juni 2021 naar het najaar hopen de organisatoren meer mensen te mogen verwelkomen dan op dit moment mogelijk is. De keuze voor een hybride editie heeft dan weer als doel om ook geïnteresseerden uit alle regio’s van de wereld die er niet live kunnen bij zijn, te betrekken en in contact te brengen met Vlaanderens vele (culinaire) troeven.

Het centrale thema van deze 6e editie van het forum is ‘Gastronomy Tourism: Promoting Rural Tourism and Regional Development’. De focus ligt hierbij op initiatieven en ontwikkelingen binnen de gastronomische en toeristische sector met een positieve impact op vlak van jobcreatie, regionale cohesie en duurzame groei. Het forum biedt experts in gastronomisch toerisme een unieke kans om elkaar te inspireren en om mee na te denken over een duurzame toekomst van gastronomie en toerisme.

"We kijken er erg naar uit om deelnemers, zowel live als online, te verwelkomen om culinair Brugge te verkennen tijdens het Forum in november. Dit is een geweldige kans voor bestemmingen om ervaringen uit te wisselen in deze nog altijd uitdagende tijden en gastronomie en toerisme centraal stellen in herstelplannen. Vlaanderen, als een van Europa's gastronomische hubs, is klaar om het voortouw te nemen voor een duurzame toekomst van gastronomisch toerisme."

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir

Het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism wordt elk jaar georganiseerd door de Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO) samen met het Baskisch Culinair Centrum (BCC). Brugge is gastbestemming in 2021. Het UNWTO Forum komt naar Vlaanderen op initiatief van EventFlanders. EventFlanders werd opgericht in 2016 en is een gespecialiseerde cel die Vlaamse evenementen naar een hoger (internationaal) niveau tilt én jacht maakt op internationale evenementen. EventFlanders werkt in de schoot van Toerisme Vlaanderen, maar wordt ondersteund door het Departement Buitenlandse Zaken, het Departement Cultuur, Jeugd en Media en Sport Vlaanderen.