Brons en zilver voor Vlaamse jonge chefs op culinaire Olympische spelen

5 maart 2020
Stuttgart

Jouw contactpersoon

De eerste deelname van het Junior National Culinary Team aan de ‘Olympiade der Köche’ was een schot in de roos. Op deze culinaire hoogmis, van 14 tot 19 februari 2020 in Stuttgart, sleepten ze een bronzen en zilveren medaille in de wacht. Daarmee doen ze onze Vlaamse gastronomie internationaal alle eer aan.

Op 14 februari stapten 9 Vlaamse jonge chefs vol ambitie op de trein richting het Duitse Stuttgart. Daar namen ze deel aan de IKA Culinary Olympics, waar meer dan 2 000 chefs uit 59 landen de jury trachtten te overtuigen van hun culinaire competenties. Onder de noemer Junior National Culinary Team leverden de jonge chefs met een bronzen en zilveren medaille een memorabele prestatie.

Culinaire Olympische Spelen

class="MsoNormal"

IKA Culinary Olympics is de oudste, grootste en meest prestigieuze professionele competitie voor chef-koks, koks en patissiers. Ze wordt georganiseerd door ‘Verband der Köche Deutschland’ (VDK) en vindt altijd plaats in Duitsland, nu voor het eerst in Stuttgart. Onze bestemming trad voor het allereerst aan in deze competitie. Daar vertegenwoordigde het Junior National Culinary Team onze eet-, drink- en tafelcultuur.

Brons en zilver

class="MsoNormal"

De teams streden 2 dagen (1 dag buffet en 1 dag menu), gespreid over de 5 wedstrijddagen. In beide competities viel ons team in de prijzen: in de buffetformule behaalden de jonge chefs brons, bij het menu was dat zilver.

Horeca Vlaanderen

class="MsoNormal"

Sinds 2016 heeft Toerisme Vlaanderen de praktische organisatie van het National Culinary Team, waar dit junior team onder valt, toevertrouwt aan Horeca Vlaanderen. Via deze weg worden Vlaamse culinaire talenten de kans

gegeven om zich beter te ontwikkelen, met als doel beter te scoren op culinaire wedstrijden. Een initiatief dat ook de uitstraling van de Vlaamse gastronomie in binnen- en buitenland ten goede komt.

Vlaamse Young Chefs in Stuttgart