Jouw contactpersoon
Op 14 februari stapten 9 Vlaamse jonge chefs vol ambitie op de trein richting het Duitse Stuttgart. Daar namen ze deel aan de IKA Culinary Olympics, waar meer dan 2 000 chefs uit 59 landen de jury trachtten te overtuigen van hun culinaire competenties. Onder de noemer Junior National Culinary Team leverden de jonge chefs met een bronzen en zilveren medaille een memorabele prestatie.
Culinaire Olympische Spelen
class="MsoNormal"
IKA Culinary Olympics is de oudste, grootste en meest prestigieuze professionele competitie voor chef-koks, koks en patissiers. Ze wordt georganiseerd door ‘Verband der Köche Deutschland’ (VDK) en vindt altijd plaats in Duitsland, nu voor het eerst in Stuttgart. Onze bestemming trad voor het allereerst aan in deze competitie. Daar vertegenwoordigde het Junior National Culinary Team onze eet-, drink- en tafelcultuur.
Brons en zilver
class="MsoNormal"
De teams streden 2 dagen (1 dag buffet en 1 dag menu), gespreid over de 5 wedstrijddagen. In beide competities viel ons team in de prijzen: in de buffetformule behaalden de jonge chefs brons, bij het menu was dat zilver.
Horeca Vlaanderen
class="MsoNormal"
Sinds 2016 heeft Toerisme Vlaanderen de praktische organisatie van het National Culinary Team, waar dit junior team onder valt, toevertrouwt aan Horeca Vlaanderen. Via deze weg worden Vlaamse culinaire talenten de kans
gegeven om zich beter te ontwikkelen, met als doel beter te scoren op culinaire wedstrijden. Een initiatief dat ook de uitstraling van de Vlaamse gastronomie in binnen- en buitenland ten goede komt.