Brugge gaststad voor culinair topcongres van UNWTO in juni 2020

18 februari 2020
Brugge

Jouw contactpersoon

Brugge verwelkomt dit jaar de 6e editie van het culinair topcongres ‘UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism’. Het forum brengt ieder jaar verschillende belanghebbenden uit de toeristische en gastronomische sector samen. Het congres vindt plaats van 1 tot 4 juni 2020 en heeft als thema ‘Gastronomy Tourism: Promoting Rural and Regional Development’.

Van 1 tot 4 juni 2020 worden zo’n 500 aanwezigen uit alle uithoeken van de wereld verwacht in het Concertgebouw in Brugge. Verschillende ministers van Toerisme, chef-koks, ondernemers en vertegenwoordigers uit de academische wereld steken de koppen bij elkaar op het UNWTO wereldforum voor gastronomisch toerisme.

Het UNWTO forum wordt jaarlijks afwisselend georganiseerd in San Sebastian (Spanje) en een andere gaststad. Dankzij verschillende inspanningen van EventFlanders, Toerisme Vlaanderen en de stad Brugge schoven we Brugge naar voor als ideale locatie voor deze 6e editie. Brugge is wereldwijd bekend als hoogstaande culinaire bestemming met een groot aantal sterrenrestaurants. Daarnaast willen we de deelnemers van het congres meegeven dat je in Brugge en in de rest van Vlaanderen geniet je aan elke tafel en elke toog. We tonen de internationale deelnemers hoe onze Vlaamse partners hun stad of regio versterken en promoten als culinaire bestemming.

Het congres is een fantastische netwerkopportuniteit voor de gastronomische en toeristische sector. Lokale bedrijven, hotelscholen en toeristische organisaties wisselen ervaringen uit met belanghebbenden uit heel de wereld. Samen brainstormen ze over de rol van gastronomie binnen de bewaring en promotie van de lokale cultuur, het creëren van nieuwe jobs en verdere duurzame ontwikkeling. Kortom, het belooft een boeiende vierdaagse te worden.

Brugge als hoogstaande culinaire bestemming