Brugse kloosters stellen deuren open voor geleide bezoeken

4 maart 2020
Brugge

Jouw contactpersoon

Twee Brugse kloosters zijn vanaf 20 februari 2020 toegankelijk voor het grote publiek. Ze creëren een beleving rond stilte, authentieke verhalen en de boeken en bibliotheken die de kloosters in hun bezit hebben. Als één van de hefboomprojecten van Toerisme Vlaanderen maakt Sacred Books deel uit van één van de Vlaanderenbrede verhaallijnen rond ‘Erfgoedbeleving’.

Op 20 februari vond de officiële lancering van ‘Sacred Books | Secret Libraries’ plaats in Brugge. Voor het eerst stellen het Engels Klooster en het klooster van de Ongeschoeide Karmelieten hun deuren open voor het brede publiek. Het project maakt deel uit van de verhaallijn ‘Erfgoedbeleving’ binnen het netwerk van religieuze erfgoedsites en is één van de hefboomprojecten van Toerisme Vlaanderen.

Het is een unicum dat religieuze gemeenschappen hun klooster ontsluiten voor geleide bezoeken doorheen een groot gedeelte van hun huis. ‘Sacred Books | Secret Libraries’ heeft de nodige kennis en expertise rond religieus patrimonium en kerkelijk erfgoed en beschikt over een ruim draagvlak en netwerk. Het wil zich bovendien verder ontwikkelen als een kenniscentrum rond religieus erfgoed dat een brede, duurzame en toekomstgerichte visie en aanpak van het religieus erfgoed in Brugge zal uitwerken.

Sacred Books is een belangrijk pilootproject voor de ontsluiting van religieus erfgoed. Met de creatie van een volledige beleving rond stilte en authentieke verhalen past het initiatief bovendien volledig in het Reizen naar Morgen-verhaal.