Brussels Airport in WK Wielrennen-jasje

21 september 2021
Brussel
cycling in flanders

Jouw contactpersoon

Op 19 september zijn de 2021 UCI Road World Championships van start gegaan in Vlaanderen. Dat de wedstrijd dit jaar op Vlaamse bodem wordt gereden is geen toeval want het is ook de 100e verjaardag van het WK. Dat Vlaanderen de bakermat van de koers is en België hét fietsvakantieland bij uitstek willen we aan de hele wereld duidelijk maken. En daarom is ook Brussels Airport, de belangrijkste toegangspoort voor onze internationale bezoekers, voor de gelegenheid helemaal ondergedompeld in de WK Wielrennen-sfeer. Toerisme Vlaanderen ondersteunt via EventFlanders de organisatie van het WK, samen met de deelnemende steden, de provincie Vlaams-Brabant, Sport Vlaanderen en de departementen Buitenlandse Zaken en Cultuur, Jeugd & Media.

Het WK Wielrennen viert zijn 100e verjaardag en dat mag natuurlijk met alle toeters en bellen. Voor Toerisme Vlaanderen is dit ook de gedroomde gelegenheid om Vlaanderen als fietsbestemming in de kijker te zetten en onze regio op internationale schaal te profileren als de bakermat van de koers en als hét wieler- en fietsland bij uitstek. Om die boodschap ook dichter bij de internationale bezoeker te krijgen, werd Brussels Airport in een WK Wielrennen-jasje gestoken.

Zo is gate A58 volledig aangekleed in WK-stijl en wordt de bezoeker in de bagage ophaalzone verwelkomd met sprekende beelden van het WK Wielrennen op schermen en panelen. Ook zijn er twee fietstotems geplaatst bij de Kiss&Ride-zone en aan de busstations (niveau -1). Daar kan je je fiets na de vlucht weer in elkaar kan steken, kleine reparaties uitvoeren en de banden oppompen. Daarnaast is er ook nog een Welcome Desk in de aankomhal, volledig in het thema van het WK Wielrennen en bemand door leden van het lokaal organisatiecomité van het WK Wielrennen. En er zijn ook extra fietsroutes voorzien om naar Leuven of Brussel centrum te fietsen (voor de liefhebbers, de GPX-bestanden kan je hier downloaden (Brussel Centrum - 16,3 km en Leuven - 22,3 km).