CEO Peter De Wilde in de Zevende Dag

26 april 2020
Vlaanderen

Jouw contactpersoon

Op 24 april 2020 kondigde de Nationale Veiligheidsraad een aantal versoepelingen van de huidige coronamaatregelen aan. Naar aanleiding van die beslissingen was Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen, afgelopen zondag 26 april te gast in De Zevende Dag op één. De Wilde was aanwezig om meer duidelijkheid te scheppen over de toekomst van toeristisch Vlaanderen en hoe we deze zomer vakantie zullen beleven in eigen land.

Samen met premier Sophie Wilmès, vice-premier Alexander De Croo en Erika Vlieghe (voorzitter van de expertengroep GEES) was Peter De Wilde op 26 april te gast in De Zevende Dag.

Peter De Wilde gaf tijdens dit tv-optreden onder andere duiding over:

- het belang van spreiding in tijd en ruimte wanneer we deze zomer op vakantie gaan in eigen land
- het herontdekken van ons eigen toeristisch landschap
- de fundamentele waarde van reizen, vakantie als basisrecht voor iedereen
- het belang van sociaal toerisme en de sociale betrokkenheid in het ondernemersleven
- het opzet van Vlaanderen Vakantieland 2.0 en de samenwerking met alle provincies, kunststeden, kleinere steden en private bedrijven in Vlaanderen.

Hieronder vind je enkele uitgelichte citaten van Peter:

“Iedereen verdient vakantie in Vlaanderen Vakantieland, maar niet allemaal tegelijk” 

 

 “We komen uit een periode waar veel moet, toerisme gaat over ont-moeten, over perspectief bieden aan bezoekers en ondernemers.”

 

“We gaan er alles aan doen om iedereen deze zomer vakantie te laten beleven in Vlaanderen, zeker ook diegenen die een financiële of andere drempel ervaren.”