CEO Peter De Wilde in VTM NIEUWS Special over toeristische gevolgen corona

16 april 2020
Vlaanderen

Jouw contactpersoon

Naar aanleiding van een nieuwe samenkomst van de Nationale Veiligheidsraad zond VTM op 15 april 2020 om 22.00 uur een Corona Live Special uit. Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen, was één van de studiogasten bij nieuwsanker Stef Wauters. De Wilde was aanwezig om vragen te beantwoorden en duidelijkheid te scheppen over de toeristische gevolgen van de coronamaatregelen in Vlaanderen.

Samen met Sophie Wilmès (Belgische premier), Jan Jambon (Vlaams minister-president), Wouter Torfs (Torfs) en Herman Goossens (professor), was Peter De Wilde (Toerisme Vlaanderen) op 15 april als studiogast te zien in een VTM NIEUWS Corona Live Special. Ook Lieven Boeve (Katholiek Onderwijs), Serge Platel (Vereniging van Festivalorganisatoren) en Danny van Assche (UNIZO) kwamen tijdens deze extra nieuwsuitzending aan het woord.

Peter De Wilde gaf onder andere duiding over:

  • de capaciteit van toeristisch Vlaanderen (aantal logies en bedden)
  • de tijdelijke focusverschuiving van Toerisme Vlaanderen op binnenlands toerisme en de plannen om samen met stedelijke en provinciale toeristische diensten én private en publieke partners in te zetten op Vlaanderen Vakantieland 2.0
  • het belang van de toeristische sector in Vlaanderen (tewerkstelling, toegevoegde waarde aan de economie, gemiste inkomsten, …)
  • de impact van de coronamaatregelen op de toeristische sector.

Uitgelichte citaten van Peter De Wilde:

"Als we deze zomer allemaal op hetzelfde moment op dezelfde plaats willen zijn, gaat het uiteraard niet lukken, maar we hebben voldoende toeristische capaciteit in Vlaanderen"

"Samen met de provincies, kunststeden en andere partners maken we werk van Vlaanderen Vakantieland 2.0”