Corda Campus bouwt hypermoderne digitale belevingsarena

26 april 2021
Hasselt

Jouw contactpersoon

De Hasseltse techcampus Corda Campus start binnenkort met de bouw van de eerste digitale arena van het Europese vasteland. De hypermoderne site “Corda Arena” zal zo’n 10.000 m² groot zijn en zal uitgerust zijn met alle nieuwste technologische snufjes. Zo brengt het een heel nieuwe beleving tot stand, ideaal voor (bedrijfs)evenementen, congressen en bijeenkomsten, zowel nationaal als internationaal. Toerisme Vlaanderen ondersteunt het project financieel als onderdeel van het relanceplan dat van toekomstbestendig congrestoerisme een speerpunt maakt.

Corda Campus in Hasselt, één van de grootste technologische bedrijfssites, bouwt de eerste digitale arena van het Europese vastenland. De Corda Arena maakt deel uit van het masterplan 2.0 waarbij de campus haar huidige 14 hectare uitbreidt met 9 extra hectare aan kwaliteitsvolle accommodatie. De arena wordt hierbij de kers op de taart. Toerisme Vlaanderen draagt financieel bij om zo mee te investeren in duurzaam congrestoerisme.

Ondersteuning Toerisme Vlaanderen

Om het volledige project te realiseren is er een kapitaalinvestering van 32 miljoen euro; waarvan één derde van Toerisme Vlaanderen komt. Ongeveer 20 procent van het totale bedrag zal geïnvesteerd worden in technologie en digitale uitrusting van het gebouw en jaarlijks zal er ook extra budget voorzien worden voor investeringen in uitrusting en inrichting van het gebouw.

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir:

Waar steden als Brugge en Gent hun historisch karakter kunnen uitspelen, trekken we in Hasselt de kaart van het digitaleDeze arena is de eerste eventlocatie in haar soort en gloednieuw voor België. Dit is next level, met state-of-the-art technologie en een futuristische architectuur binnen en buiten. Vanuit Toerisme Vlaanderen geloven we erg in dit project als visitekaartje voor Limburg. Hiermee zetten we ons internationaal in de kijker als belangrijke hotspot in Europa op vlak van congrestoerisme en (inter)nationale congressen en events. Het congrestoerisme maakt in Vlaanderen ongeveer 20 procent van de bezoeken uit. Met deze investering is het mogelijk het congrestoerisme in onze provincie en bij uitbreiding in gans Vlaanderen verder op te krikken”. 

 

10.000 m² multifunctioneel ingericht

De Corda Arena zal ongeveer 10.000 m² groot zijn en uitgerust worden met de allernieuwste streaming- en broadcastingsystemen die een complete digitale eventbeleving mogelijk maken. Bovendien wordt de locatie volledig multifunctioneel ingericht. Zo zal de helft van de oppervlakte bestemd zijn voor verhuurbare kantoorunits die ook kunnen dienen als skyboxes tijdens evenementen. De volledige evenementenoppervlakte heeft een amfitheater-opstelling en zal maximum 4000 mensen kunnen huizen, maar kan ook zeker aan een kleiner publiek aangepast worden. De arena komt naast het bestaande Corda 1 gebouw, naast de iconische watertoren.

Het masterplan wordt uitgevoerd met de internationaal gerenommeerde bureaus Venhoeven en Geosted, twee partners die in het verleden al bewezen expertise te hebben met innovatieprojecten van deze omvang.

Algemeen directeur Corda Campus Raf Degens:

‘Nieuwe, innovatieve en vooruitstrevende ontwikkelingen zijn essentieel om als bedrijvencampus aantrekkelijk te blijven voor ondernemingen én talent. […] Met masterplan 2.0 en de Corda Arena willen we nog een stap verder gaan en onze campus verder nationaal en internationaal op de kaart zetten. Gelijkaardige digitale gebouwen zijn er verspreid over de wereld, maar er is geen enkel voorbeeld zoals onze arena bekend in Europa. We willen hiermee onze leiderspositie versterken en zetten dus vol in op ongeziene digitale belevingsmogelijkheden.’  

 

Corda Campus wil met de arena dus een sterke positie innemen in de internationale markt van het congrestoerisme, een ambitie die Toerisme Vlaanderen graag mee actief uitdraagt via het relanceplan.

 

Het project zit momenteel nog in de voorbereidingsfase, de ambitie is om de bouw van deCorda Arena af te ronden tegen 2024.