De Ronde van Vlaanderen gaat in een ander jasje toch door

3 april 2020
Vlaanderen

Jouw contactpersoon

In tijden van COVID-19 worden alle evenementen waar ook ter wereld uitgesteld of geannuleerd. Dat is ook het geval voor de voorjaarsklassiekers, waaronder de Ronde van Vlaanderen. Een moment waar koersliefhebbers uit binnen en buitenland naar uitkijken. Flanders Classics en Toerisme Vlaanderen kwamen met een idee op de proppen om de koersfanaten van over de hele wereld toch te laten genieten van de Ronde van Vlaanderen.

De Ronde van Vlaanderen gaat dan toch door op 5 april, zij het op een iets andere manier. Toerisme Vlaanderen en Flanders Classics sloegen de handen in elkaar en willen op die manier – ook in tijden van corona – de wielerfans over heel de wereld verbinden. Zo maakt Vlaanderen ook nu haar naam als dé regio van de fietsliefhebber waar.

Concreet gaat de Ronde op twee manieren door: auditief en virtueel. Op initiatief van Toerisme Vlaanderen kunnen Vlamingen op zaterdag 4 april om 19.00 uur op Radio 1 luisteren naar een hoorspel over de Ronde van Vlaanderen. Wielerhelden, nationaal en internationaal, nemen het tegen elkaar op. Merckx, Coppi, Sorenssen, Museeuw, Van Vleuten, Evenepoel, Gilbert, Schotte, Indurain, Bugno, Sagan... verschijnen allemaal aan de start. Vooraf opgenomen interviews met hen worden afgewisseld met geluiden van de motards, fragmenten met de ploegleiders, supporters… 104 jaar geschiedenis van de Ronde wordt in één koers verwerkt. Het hoorspel is op zondagochtend ook in het Engels te volgen via www.cycling-in-flanders.cc en zal achteraf ook als podcast beschikbaar blijven. Via zijn buitenlands netwerk en toeristische kanalen verspreidt Toerisme Vlaanderen dit naar koersliefhebbers over de hele wereld.

Op initiatief van Flanders Classics rijden op zondag 5 april ook 13 wielrenners écht de finale van de Ronde. Zij fietsen thuis, op rollen, en zien het parcours voor hen. Koersliefhebbers kunnen alles volgen via een live-uitzending op Sporza. De Oude Kwaremont en de Paterberg worden dit jaar dus virtueel beklommen.

Met deze virtuele Ronde van Vlaanderen zetten we ook in coronatijden in op onze reputatie als wielerbestemming en overtuigen we wielerliefhebbers van over de hele wereld van ons wielererfgoed.

Zelf een wielerfan? Luister zaterdag 4 april via Radio 1 (Nederlands) naar het hoorspel, of vanaf zondag 5 april via www.cycling-in-flanders.cc(Engels).

Heeft jouw onderneming een link met wielrennen of zitten er veel wielerfans in jouw klantenbestand? Breng je collega's en jouw klanten op de hoogte van dit initiatief!

De Ronde van Vlaanderen 2020