Duurzaamheidslabel Green Key in de lift

4 februari 2022

Jouw contactpersoon

Vandaag reikten GoodPlanet en Toerisme Vlaanderen opnieuw een flink aantal - 13, om precies te zijn - nieuwe locaties een Green Key of Groene Sleutel uit. Green Key is een internationaal duurzaamheidslabel voor logies, evenementenlocaties, attracties en restaurants. Consumenten gaan expliciet op zoek naar ‘groene adresjes’: volgens Booking.com wil 76% van de reizigers zeker zijn dat hun verblijfplek ook bewezen duurzaam is. Steden en gemeenten - zoals de Stad Gent en de Provincie Antwerpen - zetten duidelijk hun schouders van het duurzame toerisme door inspanningen ook financieel te steunen. Dit alles vertaalt zich in een stevige groei. In totaal zijn er nu 139 Green Key houders in Vlaanderen.

Extra steun voor ondernemers

Veel ondernemers zetten al stappen om hun toeristische locatie te verduurzamen. Denk aan: meer lokale producten bij het ontbijt, minder verpakkingsmateriaal en ecologische schoonmaakproducten. Steden en gemeenten ondersteunen structurele investeringen voor verduurzaming. Zo gingen de stad Gent, Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Meetjesland en Leuven al samenwerkingen aan met GoodPlanet om ondernemers financieel te ondersteunen bij het behalen van het Green Key label. De drempels voor een duurzamer toerisme zullen voor ondernemers in 2022 verder verlaagd worden met financiële ondersteuning en informatiesessies.
 

“Vlaanderen zette al mooie stappen op het vlak van duurzaamheid, maar kent ook nog verschillende uitdagingen. Daarom maakt Toerisme Vlaanderen werk van een ambitieuze visie en wil het op een structurele manier meewerken aan een duurzame en florerende bestemming door in de toekomst de sector nog veel beter te ondersteunen. Daarom willen we initiatieven zoals de Green Key aanmoedigen en ook verder implementeren in ons beleid.”

ProvincieCategorieNaamGemeente/stad
Oost-VlaanderenHotelsVan der Valk GentGent
Oost-VlaanderenGastenkamersLa Cle du SudMerelbeke
AntwerpenVakantiewoningVakantiewoning Kalmthoutse HoeveKalmthout
AntwerpenVakantiewoningCorsendonk Hooge HeydeKasterlee
AntwerpenGastenkamersB&B Porta SuperiaMechelen
AntwerpenOpenluchtverblijfCamping HoutumKasterlee
AntwerpenGastenkamersB&B MellowAntwerpen
AntwerpenGastenkamersSite 78Puurs
AntwerpenGastenkamersLXRY HomeAntwerpen
LimburgGastenkamers’t Pure GenotDilsen-Stokkem
LimburgGastenkamersDe DubbelmolenTongeren
LimburgVakantieparkTerhills Resort (by Center Parcs)Dilsen-Stokkem
Vlaams-BrabantGastenkamersLogies Ternier – Het VictorhuisGroot-Bijgaarden