Educatieve campagne geeft Vlaamse Meesters-project duwtje in de rug in Rusland

9 december 2020
Rusland

Jouw contactpersoon

Voor het derde jaar op rij voerde Toerisme Vlaanderen in Rusland een educatieve campagne op het B2B-handelsportaal ‘profi.travel’. De campagne liep van 8 september 2020 tot 3 november 2020 en had als doel om het Vlaamse Meesters-project een duwtje in de rug te geven binnen de Russische reissector. En met succes, zo blijkt.

Ook dit jaar voerde Toerisme Vlaanderen in Rusland een campagne op het B2B-handelsportaal ‘profi.travel’. Het doel? Het Vlaamse Meesters-project en andere troeven van onze bestemming volop in de kijker zetten binnen de Russische reissector. De twee voorgaande jaren bestond de campagne steeds uit zowel een educatief als een conversiegedeelte. Maar omwille van de coronacrisis was dat dit jaar lichtjes anders. Zo zorgde de crisis ervoor dat de campagne werd uitgesteld en dat de focus dit jaar lag op het educatieve gedeelte en het versterken van de reputatie. Meer specifiek gingen we dieper in op het bestaande, permanente aanbod in Vlaanderen en op de nieuwe ontwikkelingen en evenementen voor het jaar 2021. De campagne liep van 8 september 2020 tot 3 november 2020.

De campagne bestond uit een vernieuwde webpagina, een aantal webinars en een test om te polsen naar de kennis over het project. Daarnaast werden de deelnemende reisagenten en reisagentschappen aangespoord om een ideale reisroute doorheen Vlaanderen uit te stippelen voor een specifieke reiziger, rekening houdende met alle info die ze kregen via de webpagina en webinars. De bedoeling was om de reisroute te delen op hun sociale mediapagina.

Maar liefst 461 reisagentschappen woonden de drie webinars live bij en de opgenomen versies worden nog steeds bekeken. Daarnaast zorgde de campagne voor 1.783 unieke websitebezoekers, goed voor 12.480 paginaweergaven en een gemiddeld paginabezoek van zes minuten en elf seconden. Een mooi eindresultaat dus!

Toerisme Vlaanderen zette de afgelopen drie jaar sterk in op de promotie van het Vlaamse Meesters-project in Rusland. Dat deden we nadat uit onderzoek in het kader van het Vlaamse Meesters-project was gebleken dat Russen een grondige kennis hebben van Vlaamse schilders en daarnaast ook graag reizen om kunst te zien en te ervaren.