Feestelijke verwelkoming nieuwe nachttrein tussen Wenen en Brussel

22 januari 2020
Wenen - Brussel

Jouw contactpersoon

Reizigers vanuit Wenen, Innsbruck en Nürnberg kunnen sinds 19 januari 2020 met de nachttrein op een laagdrempelige en duurzame manier naar Vlaanderen komen. Om dit extra en duurzaam transportmiddel aan te moedigen, zorgde Toerisme Vlaanderen voor extra feestgedruis bij het vertrek uit Wenen en de aankomst in Brussel.

Sinds 19 januari 2020 verbindt de nachttrein Nightjet van de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB (Österreichischen Bundesbahnen) onze bestemming rechtstreeks met Wenen en Innsbruck. Toerisme Vlaanderen juicht de komst van deze nachttrein toe en sprong mee op de wagon bij de officiële inhuldiging.

Bij het vertrek in Wenen op 19 januari, plaatsten we toeristisch Vlaanderen in de kijker met een attractieve infostand. Het aanwezige publiek trakteerden we bovendien op frietjes en wafels. De treinreizigers werden extra verwend met pralines en kregen ook ons inspiratiemagazine Reizen naar Morgen mee als treinlectuur. Toerisme Vlaanderen zal de komende weken ook inhoudelijk bijdragen aan de organisatie van schoolklassen in Brussel voor alle Oostenrijke scholieren.

Heel wat Oostenrijkers weten Vlaanderen vandaag al te vinden voor zijn rijke cultuur en erfgoed. Dat er nu een extra en vooral ook duurzaam transportkanaal bijkomt, zorgt er voor dat het nog makkelijker wordt voor deze culturele meerwaardezoekers om een trip naar Vlaanderen te ondernemen.

De Nightjet is in eerste instantie een proefproject van een jaar. Voor de route is er een samenwerking met de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS. De Nightjet houdt twee keer per week halt in Luik, Brussel-Noord en Brussel-Zuid. In omgekeerde richting vertrekt de trein uit Brussel-Zuid en gaat die na splitsing in Nürnberg naar Wenen of Innsbruck. Onderweg kunnen reizigers ook in München, Passau of Linz afstappen. Het is de eerste keer in 17 jaar dat we een reguliere nachttrein verwelkomen in onze bestemming.