Forum Iedereen Verdient Vakantie daagt netwerk uit om Vlaanderen te ontdekken

10 februari 2020
Genk

Jouw contactpersoon

Het Forum Iedereen Verdient Vakantie is een jaarlijks evenement waar toeristische partners, sociale organisaties en vakantiegangers elkaar ontmoeten. Zo brengt het Forum een bruisend netwerk samen om vakantie ideeën uit te wisselen en een nog betere samenwerking te stimuleren. De editie van 2019 vond plaats op 12 december in C-Mine in Genk.

Op 12 december 2019 kwamen 370 vakantiegangers, sociale organisaties en vakantiemakers bij elkaar op het jaarlijkse Forum Iedereen Verdient Vakantie in C-mine Genk. Hun doel? Elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en vooral heel veel inspiratie opdoen.

Centraal op het Forum stond de nieuwe uitdaging ‘#ontdekkingTROEF’. Iedereen Verdient Vakantie viert in 2021 haar twintigste verjaardag, en dat bleek de perfecte aanleiding om de aanwezigen uit te nodigen de komende 524 dagen samen op expeditie te trekken en bij elkaar op bezoek te gaan. Zo stimuleren we iedereen om tegen de viering in 2021 het volledige netwerk van Iedereen Verdient Vakantie te ontdekken.

Het Forum stond garant voor een dag vol verbeelding en ideeën. Marianne Schapmans, directeur van Iedereen Verdient Vakantie, gaf het startsein voor ‘#ontdekkingTROEF’. Gast Wim Lybaert reikte 7 wegwijzers aan voor de expeditie. In zijn televisieprogramma ‘Columbus’ onderneemt hij elke aflevering een reis zonder bestemming, waarbij enkel het ‘onderweg zijn’ telt. In een brainstorm reikten de aanwezigen ideeën aan om de eigen streek te herontdekken en minder gekende plekjes te delen. We sloten de dag af met enkele toeristische activiteiten in en rondom Genk.

Dankzij het netwerk Iedereen Verdient Vakantie van Toerisme Vlaanderen kunnen jaarlijks meer dan 150 000 Vlamingen die vakantiedrempels ervaren genieten van een daguitstap of een korte vakantie. Het netwerk brengt sociaal bewogen toeristische ondernemers en sociale organisaties in contact met vakantiegangers, waaronder ook mensen die vaak niet gehoord worden in onze samenleving. Door dit bruisend netwerk samen te brengen zet het Forum het belang van vakantie voor iedereen in de verf.