Gebouw Toerisme Vlaanderen behaalt A-label voor toegankelijkheid

14 januari 2020
Brussel

Jouw contactpersoon

Het gebouw van Toerisme Vlaanderen aan de Grasmarkt in Brussel behaalde eind 2019 het A-label ‘toegankelijk kantoorgebouw’ van Inter. Een A-label betekent dat het gebouw bruikbaar is voor iedereen, maar dat sommige mensen wel hulp nodig hebben tijdens hun bezoek. Het label is een mooie beloning voor onze diverse inspanningen rond toegankelijkheid.

Engagement voor toegankelijkheid

Toerisme Vlaanderen is overtuigd van het belang van toegankelijkheid en dus ook van het belang van een toegankelijk gebouw. Samen met Inter gingen we de uitdaging aan om het Grasmarkt gebouw zo toegankelijk mogelijk te maken, zowel voor medewerkers als voor bezoekers.

We ondernamen verschillende initiatieven om de toegankelijkheid te verbeteren. Van ingrepen in het gebouw tot informatie op de website. Zo ging de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers in het gebouw er sterk op vooruit. En ook de informatie over bereikbaarheid, de dienstverlening voor dragers van een hoorapparaat en de toegankelijkheid voor slechtzienden is erg verbeterd dankzij duurzame en geïntegreerde oplossingen.

Ook intern is er een groot draagvlak voor onze inspanningen rond toegankelijkheid. Door onze medewerkers in het gebouw te informeren over elke aanpassing, was de interne betrokkenheid bij dit project groot. Het initiatief past bovendien volledig binnen de visie van Toerisme Vlaanderen. Want wij vinden dat iederéén volop moet kunnen genieten van wat Vlaanderen te bieden heeft. Met het behaalde A-label geven we nu ook zelf het goede voorbeeld aan de toeristische sector.

Het A-label voor ‘toegankelijk kantoorgebouw’

Een A-label betekent dat het gebouw toegankelijk is voor iedereen. Maar sommige mensen hebben wel hulp nodig tijdens hun bezoek. Het herkenbaar A-label maakt in één oogopslag het toegankelijkheidsniveau van het gebouw duidelijk. Bezoekers vinden het terug aan de inkom.

Het team dat zorgde voor de fysieke toegankelijkheid van het Toerisme Vlaanderen gebou