Jouw contactpersoon
Meer dan ooit ging de Vlaming tijdens de coronacrisis massaal op zoek naar lokale en gezonde voeding. Een trend die we hoogstwaarschijnlijk alleen maar verder zullen zien groeien. En dat zien we natuurlijk graag, want lokale, gezonde voeding is goed voor iedereen. Deze shift naar producten van bij ons versterkt niet alleen de lokale economie, maar draagt ook bij aan de strijd tegen de klimaatverandering. Vanuit Toerisme Vlaanderen vonden we het hoog tijd om deze positieve evolutie kracht bij te zetten. Daarom voegden we afgelopen weekend de daad bij het woord en organiseerden we in samenwerking met VLAIO, VLAM, Terroir.be en Fevia de eerste editie van Open Producenten Dag. Dit initiatief kadert binnen de organisatie van het Flanders Food Festival waarmee we zes weken lang onze lokale economie vieren met verschillende horeca-initiatieven in Vlaanderen. Het Flanders Food Festival ging van start op 1 oktober en loopt nog tot en met 14 november 2021.
De eerste editie van de Open Producenten Dag was alvast een groot succes. Heel wat nieuwsgierigen brachten een bezoek aan een of meerdere van de deelnemende producenten en ontdekten al luisterend, ziend én proevend waarvoor zij leven en waar zij terecht trots op zijn.