Groen licht voor WK veldrijden in Oostende

9 december 2020
Oostende

Jouw contactpersoon

In het weekend van 30 en 31 januari 2021 vindt in Oostende het WK veldrijden plaats. EventFlanders en de stad Oostende leverden de afgelopen weken heel wat inspanningen om ervoor te zorgen dat het evenement ondanks de coronacrisis toch kan doorgaan. Intussen werd er groen licht gegeven om de voorbereidingen verder te zetten en kan het aftellen beginnen. Het wordt wel een editie zonder publiek. EventFlanders investeert 555.000 euro in de organisatie van dit evenement dat Vlaanderen mee positioneert als bakermat van de wielersport.

EventFlanders sloeg de afgelopen weken de handen in elkaar met de stad Oostende om de organisatie van het WK veldrijden in Oostende mogelijk te maken. Het evenement gaat hoe dan ook door op 30 en 31 januari, weliswaar zonder publiek. Onder normale omstandigheden was het WK wielrennen een ideale gelegenheid geweest om wielerfanaten wereldwijd te verwelkomen in Vlaanderen en kennis te laten maken met alle troeven. Fans wereldwijd kunnen het hele gebeuren wel nog steeds live volgen van thuis uit.

De laatste weken werden al heel wat voorbereidingen getroffen langsheen het parcours op onder meer de Wellington Renbaan en het Groot Strand. Na verschillende overlegmomenten tussen de UCI, Belgian Cycling, de Stad Oostende en EventFlanders liggen de definitieve krijtlijnen voor de 72ste editie van het wereldkampioenschap nu vast. Alle partijen doen een extra inspanning om de organisatie mogelijk te maken. Er komt een extra financiële bijdrage van zowel Oostende, als de UCI, Belgian Cycling, het organiserende Veld- en Wegritcomité Hooglede-Gits vzw en EventFlanders. EventFlanders investeert in totaal 555.000 euro in dit topsportevenement.

EventFlanders werkt in de schoot van Toerisme Vlaanderen, maar is een samenwerking van Toerisme Vlaanderen, het departement Buitenlandse Zaken, het departement Cultuur, Jeugd en Media en Sport Vlaanderen

WK veldrijden